Fánk készítése, kelesztése este másnap is süthetem?
Ne tedd!!!!!
Még ma este süsd meg! Ha hütöd, elpusztul az élesztőgomba, és összeesik. Ha nem hűtöd, túlkel.
Egy tanács: legközelebb, hasonló helyzetben dagaszd be a tésztát, majd hűvös helyen kelesztheted egy éjszakát (de csak hűvös helyen, akkor sem hűtőben!)
Szerintem nem lesz baja a hűtőben. Én lángost szoktam így csinálni, reggel kiszaggatva kell még egy kicsit keleszteni.
Különben az elég nagy butaságnak hangzik, hogy az élesztőgomba elpusztul a hűtőben. A boltban is hűtőben tartják, sőt otthon is - én legalábbis - felhasználásig a hűtőben tárolom, és nem pusztul el tőle. Akkor a tésztában miért pusztulna? :)
Csak az a lényeg, hogy nehogy alufóliába csomagold, mert egy kicsit a hűtőben is kel, és ha elszakad az alufólia, macerás a kis darabokat kiszedegetni. Inkább folpack vagy zárható tál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!