A reggeli tápszert megcsinálhatom este? El van addig a hűtőben? Reggel csak megmelegítem és odaadhatom a babámnak?
Figyelt kérdés
Abbamaradt a szopi (nincs több tejcsim) és muszáj tápszer ezért kérdezem. 9 hós egyébként a kislányom.2009. márc. 21. 20:03
1/9 anonim válasza:
Persze, nyugodtan. 12 órát állhat hűtőben, a kórházban is így csinálják. Az egész fél napit megcsinálják egyszerre és csak kiveszik a hűtőből, aztán utána megint fél napra csinálnak és megint megy a hűtőbe. Én is mindig bekevertem, amikor kisebb volt a fiam és főleg tápot evett még, akkor is, reggel bekevertem, és aztán napközben csak benyúltam érte, aztán este megcsináltam a reggelire valót, így félkómásan nem kellett kutyulnom.
2/9 A kérdező kommentje:
megnyugodtam , köszi! Mert reggel kevertem neki de ugye forralt vízzel és mire kihűlt már az éhségtől szétordította szegénykém magát.
Ma volt az első reggelünk h nem volt tejcsi. :(
2009. márc. 21. 20:07
3/9 anonim válasza:
Én inkább mindig frissen csinálom neki.Az van ráírva hogy nem jó tárolni de mindenki maga dönti el hogyan csinálja.
4/9 anonim válasza:
Nekem is hasonló a helyzet. ( 5 és fél hónapos a kisfiam), én este felforralom a vizet lefedem, és reggel csak rámelegítek egy kicsit, de frissen keverem be. De úgy tudom tényleg lehet tárolni valameddig, de akkor is meg kell melegíteni egy kicsit, szóval ugyanaz...
5/9 anonim válasza:
Nekem a barátnőm azt javasolta -igy is csinálom-, hogy ha mondjuk csinálok kétszáz tápit, akkor mérjem az üvegbe a hat kanál port,forraljak babavizet a mikróban egy bögrében, 100-at öntsek a porra, ezzel jól felrázom és a másik százat meg az előző este felforralt de reggelre lehült vizzel öntsem fel. Igy pont iható a hője de mégis friss és két percet vesz igénybe a készités. Annyi idő alatt meg nem huzza fel magát a kis éhenkórász!:) szerintem ez a leggyorsabb és legalább nem állt tiz órát a hűtőben.
6/9 A kérdező kommentje:
köszi Nektek! Sokat segítettetek!
2009. márc. 21. 21:32
7/9 anonim válasza:
Első vagyok. Azt is megteheted, hogy csak a vizet forralod fel előre (én azt is forraltam minden nap előre, teához), egy napig jó az, egy éjszakát meg pláne eláll, este kiméred a tápot az üvegbe, és reggel csak ráöntöd a vizet, megmelegíted és jó is. Bár az az igazság, hogy én 9 hónaposan már nem forraltam a vizet, a védőnő azt mondta, hogy már nem kell.
8/9 anonim válasza:
Én újszülött kortól tápszerezem a most 6 hetes kisfiam. Babavizet adok neki, amit nem forralok soha (védőnő mondta, hogy nem kell) és este megcsinálok 3x200 ml-t, az kb. másnap délelőttig elég neki. Hűtőben 24 órát tárolhatod, bár én is kb. 12 óránként keverek újakat. A lényeg, ha már megmelegítetted és nem ette meg, akkor öntsd ki.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Megnyugodtam és már így is adom neki ahogy írtátok. Nincs sírás, kivárja azt a pár percet amíg elkészül.
Mivel eddig ciciztünk fogalmam nem volt a tápszerekről így az elkészítési proktikákról sem.
:)
Majd belejövünk ebbe is.
2009. márc. 23. 08:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!