Milyen hozzávalók kellenek a legegyszerűbb sima lángoshoz?
Krumplis lángos:
0,5 kg liszt
20 dkg főtt burgonya
3 dkg élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2 dl tej
bő olaj a kisütéshez!
Én mindig a mama féle lángost készítem.Krumplis,aludt tejes,stb félét még nem sütöttem.Ezt a nagymamámtól tanultam,ezt elég gyakran sütöm.
-kb fél kg finomliszt
-1 kocka élesztő,langyos,cukros tejben futtatva
-1 egész tojás
-só
A lisztet a tálba rakom,rá a só és a tojás.Beleöntöm az élesztős tejet.Ha nem elég a folyadék,akkor kézmeleg tejet öntök még hozzá.
Addig dagasztom (kézzel),míg nem ragad.
Letakarom,melegre rakom kelni.Pontos időt nem tudom,mert közben mindig tevékenykedek.Amikor szépen megkelt,akkor gombócokat formálok belőle,lisztezett deszkán nyújtom,majd ha kell kézzel is húzkodok rajt egy kicsit.Bő,forró olajban kisütöm.
Szép,apró hólyagos lesz,és nem kemény.
Hát, ha reggelire is jó, akkor a Joghurtos lángosom pont neked való :)
1 kg liszt
1 tojás
1 cs friss élesztő
1 d joghurt
tej
Hozzávalókat jól összekevered, annyi tejjel, hogy olyan keményebb nokedlitészta szerű legyen. Nem kell hólyagosra verni, csak összekeverni. Lefedve betenni a hűtőbe és kb 6-8 óra múlva lehet sütni. Addigra szépen megkel. Ha nem használod fel az egészet akkor később is jó marad. (én eleve egy nagy fazékba szoktam összekeverni, mert azt kényelmesen le tudom fedni)
Jó étvágyat!
Reggelire még nekem is van receptem. :-)
3 dl langyos víz
2-3 szem közepes főtt krumpli
egy jó nagy csipet só
3 dkg élesztő
kb. fél kg liszt
Ezekből egy közepesen lágy tésztát gyúrok, ellapogatom és pohárral kiszaggatom, majd bő olajban sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!