Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen hozzávalók kellenek a...

Milyen hozzávalók kellenek a legegyszerűbb sima lángoshoz?

Figyelt kérdés
Vacsorára szeretnék sütni,régebben többször is próbálkoztam vele, aztán feladtam, mert mindig kő kemény volt.Mit tegyek bele?
2012. okt. 12. 14:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Krumplis lángos:

0,5 kg liszt

20 dkg főtt burgonya

3 dkg élesztő

1 tk cukor

1 tk só

2 dl tej

bő olaj a kisütéshez!

2012. okt. 12. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én mindig a mama féle lángost készítem.Krumplis,aludt tejes,stb félét még nem sütöttem.Ezt a nagymamámtól tanultam,ezt elég gyakran sütöm.

-kb fél kg finomliszt

-1 kocka élesztő,langyos,cukros tejben futtatva

-1 egész tojás

-só

A lisztet a tálba rakom,rá a só és a tojás.Beleöntöm az élesztős tejet.Ha nem elég a folyadék,akkor kézmeleg tejet öntök még hozzá.

Addig dagasztom (kézzel),míg nem ragad.

Letakarom,melegre rakom kelni.Pontos időt nem tudom,mert közben mindig tevékenykedek.Amikor szépen megkelt,akkor gombócokat formálok belőle,lisztezett deszkán nyújtom,majd ha kell kézzel is húzkodok rajt egy kicsit.Bő,forró olajban kisütöm.

Szép,apró hólyagos lesz,és nem kemény.

2012. okt. 12. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát, ha reggelire is jó, akkor a Joghurtos lángosom pont neked való :)

1 kg liszt

1 tojás

1 cs friss élesztő

1 d joghurt

tej


Hozzávalókat jól összekevered, annyi tejjel, hogy olyan keményebb nokedlitészta szerű legyen. Nem kell hólyagosra verni, csak összekeverni. Lefedve betenni a hűtőbe és kb 6-8 óra múlva lehet sütni. Addigra szépen megkel. Ha nem használod fel az egészet akkor később is jó marad. (én eleve egy nagy fazékba szoktam összekeverni, mert azt kényelmesen le tudom fedni)

Jó étvágyat!

2012. okt. 12. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Reggelire még nekem is van receptem. :-)


3 dl langyos víz

2-3 szem közepes főtt krumpli

egy jó nagy csipet só

3 dkg élesztő

kb. fél kg liszt


Ezekből egy közepesen lágy tésztát gyúrok, ellapogatom és pohárral kiszaggatom, majd bő olajban sütöm.

2012. okt. 12. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!