Milyen jó ételeket tudtok ebédre?
Olyan kell, amit egy liszt érzékeny is ehet!
Édes anyukámnak akarok majd főzni anyák napjára, és addig gyűjtöm az ötleteket. A családom is velünk fog ebédelni, és 4személyre kell majd főzzek. Tulajdonképpen bármi lehet, én egy 3 fogásos ebédre gondoltam. Leves, második, és egy kis desszert. Várom az ötleteiteket :)
13/L A korom ellenére igen is jártas vagyok a konyhában, és a nehezen elkészíthető ételeket is megtudom nagyon finomat csinálni.:)
Valamilyen krémleves, lehet brokkoli, spárga, cukkini, de sajtkrémleves is finom.
Sültcsirke sóágyon, mellé petrezselymeskrumpli, valami friss tavaszi saláta.
desszertnek gyümölcsös rizskehely, tejszínhabbal a tetején.
Gyülölcsleves (Pudinggal süritve)
Rántott húsi. (a liszt helyett is zsemle morzsába kell bele mártani.)
Desszertnek én pudingot javasolnék, gyümölccsel. :)
Sajnos a zsemlemorzsa is lisztből van.viszont kukoricalisztbe mártva, bármilyen szelethúst meg lehet sütni, sőt halat is.
csirkemellet, vagy karajt kissé kiklopfolva kukoricalisztbe mártod, és serpenyőben kevés zsiradékon
mindkét oldalát 4-4 percig sütöd. ha mind kész, akkor átteszed egy zsiradékkal kikent tepsibe. a lisztes pecsenyezsírt kb 1 deci vízzel beforralod és a húsokra öntöd. alufólia alatt - hústól függően - 30-40 percig sütöd,majd a fóliát levéve egy kis pírt adsz neki. nem szabad sokáig , nehogy kiszáradjon.
rizzsel, krumplival, valami szósszal finom variációkat lehet belőle készíteni.pl gombaszósz, vadasmártás, paradicsomszósz.liszt helyett a sűrítésekhez burgonya vagy kukoricakeményítőt is lehet használni, de sokszor elég a főzőtejszínes vagy tejfölös sűrítés is.
Ezt nem tudtam. :(
Én annyira nem vagyok jártas a konyhába. :)
Semmi baj, a jószándékú válaszod a fontos.
a prézli száraz zsemléből vagy fehérkenyérből készül, így általában búzalisztből.
Tárkonyos raguleves, baconba tekert csirkemáj, hercegnőburgonyával, uborkasalátával.
desszert, ha tényleg olyan jártas vagy a konyhában, gluténmentes lisztből, egy szív alakú gyömölcstorta, eperrel kirakva, piros zselével leöntve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!