Milyen ételeket javasoltok ebédre 10 főnek?
Vendégek jönnek majd hozzánk.
Egy komplett menü kellene. Levessel, főétellel, köretekkel, desszerttel. És lehetőleg nem túl bonyolult elkészítésű ételek. Persze tudom lehetne húsleves, rántott, sült husik, zöldségek, ezek mellé rizs, krumpli. De ez egy amolyan visszahívós ebéd lesz, szóval egyszer már meghívott minket ez a társaság és ott ilyen ételeket ettünk. Így nem szeretném teljesen ugyanezeket sütni-főzni.
örülnék pár ötletnek, amit ti háziasszonyok szívesen elkészítenétek. :)
pulyka/csirkeraguleves
tepsis krumpli
palacsinta v. sütésnélküli túrótorta
Most állsz neki? akkor gyorsan írd meg mik vannak, hogy abból ötletelhessünk. rövid az idő három fogásra, de nem lehetetlen, ha tudjuk miből kell kihozni.
amúgy tényleg zöldségkrámléeve, desszertnek a fagyai is finom, vagy puding gyümölccsel.
főétel a készlet függvénye, mert még vásárolni is, az már necces.
Jaj mégegyszer ne haragudj, de én is most akarom mindent behozni,hogy nincs 40 fok. mosok is, főzök is, na meg közben netezek...:)
Szóval levesnek én is jó ötletnek tartom a krémleveseket vagy egy könnyű tárkonyos raguleves, vagy valamilyen finom
hideg tejszínes gyümölcsleves.
főételnek nagyon finom lenne pl egy Bakonyi gombás sertésszelet, nokedlivel, ami bár tejfölös, de mi szeretünk mellé enni pl nyáron hideg kovászos uborkát.
desszertnek továbbra is ajánlom a fagyikat, vagy nagyon finom a mirinda szelet.
vagy valami gyümölcstorta, tálaláskor tejszínhabbal.
üdv.
Palóclevest készítenék csirke aprólékkal
Sertés-szeletet, vagy egybe-karajt valami fokhagymás-tejfölös, tejszínes mártással
Töltött csirke-combok tepsis-krumplival
Hűtött dinnye, fagyi, süti
nekem ilyen alkalmakra van pár tippem, én is ezeket szoktak, főleg most ilyen melegben
hideg meggyleves/meggykrémleves tojásfehérje habbal, vagy tejszínhabbal
tepsis krumpli vele egyben sütött töltött csirkével, hagymával, cukkinivel, paradicsommal, gombával, májjal, sertéskarajjal
paradicsomsaláta
meggyes-mákos, mákos, túrós-almás, túrós-erdeigyümölcsös, káposztás rétes
paradicsomleves
rizibizi, hagymás törtkrumpli/vajaskrumpli, őzgerinbe sütött csirkemell, lecsós sertéskaraj, hideg kovászosuborka
túróspite, mákospite, somlói galuska,
sertésraguleves
stefánia sertészelet hercegnőburgonya, uborkasaláta
túrógombóc tejfölös-fahéjas öntettel, darált dióbundában, vaniliafagylalt
cukkinikrémleves piritott tökmaggal
baconbe tekert csirkemell, baconbe tekert csirkemáj, gombás rizs, barackbefőtt
gyümölcssaláta piskótával és pudinggal
pulykagulyásleves sok sok zöldséggel
sajtos-tejfölös, krumplis, fokhagymás lángos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!