Keresztelői ebédre (inkább csak egy kis "állófogadásra") milyen könnyen elkészíthető ételeket ajánlotok, amit már előző nap meg lehet csinálni nagyrészt?
Néhány ilyen állófogadásra már készítettünk menüt (édesapám szakács).
Ami mindig volt: majonézes krumplisaláta, franciasaláta. Ezeket pecsenyéstálra halmozva valamilyen formában, rá- és körépakolva hideg sült (leginkább apró csirkecombok vagy hasonló), sonkatekercs (tormás vagy sajtos), töltött tojás, zöldséges díszítés.
A tojást így készítheted el: keményre főzöd a tojást, majd megpucolod és félbevágod. A sárgáját besamell mártással és kevés mustárral, majonézzel, fűszerekkel kikevered (besamel= a tejet berántod és addig főzöd, míg el nem válik az edénytől, hagyományos fűszere a szerecsendió), majd ezt habzsákkal visszatöltöd a tojásba.
A sonkatekercs: Készítesz bármilyen megfelelő állagú krémet, pl. fetasajtból vagy besamelből (utóbbiba ha tormát keversz, nagyon finom). A szeletelt sonkát vékonyan megkened vele és szorosan feltekered. Ha felpakoltad a tálra, a végére nyomsz egy pöttynyit a saját krémjéből vagy a tojásosból.
Ha egyszerűbbet akarsz, süss egybefasirtot (vagy apró golyókat), szeleteld fel (rendezd el a tálon), tegyél ki kenyeret, néhányféle szószt, egy majonézes és egy zöldséges salátát. Esetleg beszéljétek meg a nagymamákkal, rokonokkal, hogy mindenki hozzon valamit.
Szerintem nem hiányozhat az asztalról a pogácsa és egy édes aprósütemény, de előbbi is kiváltható bolti rágcsálnivalóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!