Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valami könnyen elkészíthető...

Valami könnyen elkészíthető koktél recepteket írnátok nekem? És olyan pizza receptet is amit ti már elkészítettetek és ízlett, nem kell hozzá sok alapanyag de mégse az az egyszerű sima?

Figyelt kérdés
2011. júl. 4. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:
a www.nosalty.hu oldalon vannak jó receptek,azok közül válogassál
2011. júl. 5. 01:26
 2/3 anonim ***** válasza:

koktélokban nem vagyok járatos, de van egy jó kis pizzareceptem. ez is hagyományosnak mondható, de általában mindig van valami hozzávaló itthon.

40 deka liszt, fél csomag élesztő, kávéskanál só,olaj, melegvíz

az élesztőt langyos vízben/tejben egy csapott ek, cukorral felfuttatjuk.

a lisztbe keverjük a sót, a felfuttatott élesztőt és három négy ek. olajat, valamint annyi langyosvizet, hogy

egy jó rugalmas tésztát kapjunk. először ragad, de pár perc múlva elválik az edénytől.

lisztezett deszkán fél órát kelesztjük.

ez egy gáztepsire, vagy két kisebb tepsire elég.

egy pizzakrém felét egy kis kecsappal elkeverjük.

összavágjuk a feltétre valókat. kolbász, szalámi,maradék husi, zöldségek, (gomba pl ) hagymakarika. a sajtot nagylukon lereszeljük.

ha megkelt a tészta a tepsik nagyságára nyújtjuk, megkenjük a pizzaskrémmel. rászórjuk a cuccokat és egy kis pizza fűszerkeverékkel meghintjük. végül a sajttal is betakarjuk.

előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig nem nyitunk rá.

utána megnézzük, de általában akkorra kész is.

én féladagot szoktam kettőnknek, ami 8 kocka lesz. nekünk elég és nagyon ízlik ez az egyszerű pizza.

persze fokhagymás -tejfölös és egyéb feltétek is mehetnek rá.

2011. júl. 5. 11:06
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm :D
2011. júl. 6. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!