Csirkemájat (csak máj) vettem, megsüthetem libazsírban?
Az van.
Figyelt kérdés
És néztem a recepteket, azt írja "megtisztítani". Ez mit jelent? Megmosni és azonkívül? A sóra is egy helyen azt írták, nem igaz, hogy nem kell sózni, hanem kell és kicsit áll a hűtőbe és puha lesz. Itt:
A legfinomabb lesz, ha libazsirt használsz. Én igy csinálom: a csirkemájat leöblitem, szemüveggel átnézem, nincs-e rajta zöld rész, az keserü, epe, azt ki kell vágni. Aztán kb. 4 felé vágom. Sózom, borsozom, és jó sok majorannát teszek rá, és összekeverem. Kicsit áll a füszerekben. Felmelegitem a libazsirt, és kb annyit használok, hogy ellepje, majd langyos zsirba teszem a fürszeres májat, és addig forralom, mikor már nem véres. Pár perc. Van, hogy hagymát sütök a libazsirba, és ugy teszem rá a májat, még finomabb. Melegen és hidegen is remek.
2013. ápr. 28. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 A kérdező kommentje:
Jaj, de jó!!! Köszönet a részletes leírásért!! Megyek is!
2013. ápr. 28. 16:40
3/11 anonim válasza:
Persze a májnak a belsejében nem szabad véresnek lenni
2013. ápr. 28. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Ahogy írták fentebb, de , ha kenyérre akarod majd kenni tartsd hűtőben, mert elég olvadékony a libazsír, szobahőmérsékleten folyós is lehet, így nehéz kenyérre kenni.
2013. ápr. 28. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
1-es. Összefutott a nyál a számban a receptedre, pedig nem vagyok éhes. Libazsírom van, holnap irány a piac, májat venni :)
2013. ápr. 28. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Jó lett! Egy kicsit lehetne fűszeresebb és talán sósabb is, legközelebb talán bátrabban szórom, meg a majoranna elég régi volt, elment az illata. A nagyobbakat elvágtam, úgy néztem, átsült-e? szerintem talán volt 10 perc. Kevés fokhagymát tettem, lehet hogy vöröshagyma kell? Milyen fűszer illik még hozzá? Megy majd a hűtőbe, jövő héten kitart. Legszívesebben megkínálnálak Titeket, de ennek akadályai vannak, így csak zöldkéz! :)
2013. ápr. 28. 18:40
7/11 anonim válasza:
A csirkemájjal nagyon finom a zsálya is. Legközelebb azzal is próbáld ki.
2013. ápr. 28. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Máskor vöröshagymát is bátran dinsztelhetsz alá, még finomabb lesz. a bazsalikom is illik hozzá, és egy kis bors.
És köszi a virtuális kóstolót :))
2013. ápr. 28. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Én az első által írt módszerrel, de egészben rakom a májat a zsírba, őrölt borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, és amikor már a véres lét kifőtte-kisütötte magából, egy jó adag zúzott fokhagymát dobok rá. Persze akkor már leveszem a tűzről, nehogy a fokhagyma megégjen.
Ugyanúgy hidegen, a zsírral megkenni a kenyeret, tetejére rászelni a májat, isteni kaja!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!