Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemájat (csak máj) vettem,...

Csirkemájat (csak máj) vettem, megsüthetem libazsírban? Az van.

Figyelt kérdés

És néztem a recepteket, azt írja "megtisztítani". Ez mit jelent? Megmosni és azonkívül? A sóra is egy helyen azt írták, nem igaz, hogy nem kell sózni, hanem kell és kicsit áll a hűtőbe és puha lesz. Itt:

[link]

Hogy legyen? és felvágjam? Tkp. kenyérre kenve lenne jó egy ideig fogyasztani, zsíros kenyér, májdarabokkal. Hogy a legjobb?

2013. ápr. 28. 16:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A legfinomabb lesz, ha libazsirt használsz. Én igy csinálom: a csirkemájat leöblitem, szemüveggel átnézem, nincs-e rajta zöld rész, az keserü, epe, azt ki kell vágni. Aztán kb. 4 felé vágom. Sózom, borsozom, és jó sok majorannát teszek rá, és összekeverem. Kicsit áll a füszerekben. Felmelegitem a libazsirt, és kb annyit használok, hogy ellepje, majd langyos zsirba teszem a fürszeres májat, és addig forralom, mikor már nem véres. Pár perc. Van, hogy hagymát sütök a libazsirba, és ugy teszem rá a májat, még finomabb. Melegen és hidegen is remek.
2013. ápr. 28. 16:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Jaj, de jó!!! Köszönet a részletes leírásért!! Megyek is!
2013. ápr. 28. 16:40
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Persze a májnak a belsejében nem szabad véresnek lenni
2013. ápr. 28. 17:02
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Ahogy írták fentebb, de , ha kenyérre akarod majd kenni tartsd hűtőben, mert elég olvadékony a libazsír, szobahőmérsékleten folyós is lehet, így nehéz kenyérre kenni.
2013. ápr. 28. 17:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
1-es. Összefutott a nyál a számban a receptedre, pedig nem vagyok éhes. Libazsírom van, holnap irány a piac, májat venni :)
2013. ápr. 28. 17:45
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Jó lett! Egy kicsit lehetne fűszeresebb és talán sósabb is, legközelebb talán bátrabban szórom, meg a majoranna elég régi volt, elment az illata. A nagyobbakat elvágtam, úgy néztem, átsült-e? szerintem talán volt 10 perc. Kevés fokhagymát tettem, lehet hogy vöröshagyma kell? Milyen fűszer illik még hozzá? Megy majd a hűtőbe, jövő héten kitart. Legszívesebben megkínálnálak Titeket, de ennek akadályai vannak, így csak zöldkéz! :)
2013. ápr. 28. 18:40
 7/11 anonim ***** válasza:
61%
A csirkemájjal nagyon finom a zsálya is. Legközelebb azzal is próbáld ki.
2013. ápr. 28. 18:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Máskor vöröshagymát is bátran dinsztelhetsz alá, még finomabb lesz. a bazsalikom is illik hozzá, és egy kis bors.

És köszi a virtuális kóstolót :))

2013. ápr. 28. 19:22
 9/11 anonim ***** válasza:
11%

Én az első által írt módszerrel, de egészben rakom a májat a zsírba, őrölt borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, és amikor már a véres lét kifőtte-kisütötte magából, egy jó adag zúzott fokhagymát dobok rá. Persze akkor már leveszem a tűzről, nehogy a fokhagyma megégjen.

Ugyanúgy hidegen, a zsírral megkenni a kenyeret, tetejére rászelni a májat, isteni kaja!

2013. ápr. 29. 07:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy megsütheted libazsírban! :) :D
2013. máj. 5. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!