Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gimszarvas lapockabol mit...

Serenity-cica kérdése:

Gimszarvas lapockabol mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
valami konnyebben elkészitheto recept kellene, mert nem nagyon tudok fozni. :-) ajandekba kaptam, de nincs mas, aki megcsinálja. koszonom elore is a segitseget!

2013. ápr. 21. 18:09
 1/8 anonim ***** válasza:

ha egybe van sütheted is . de be kell pácolni elötte .

vagy vadast is csinálhatsz belőle

2013. ápr. 21. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy finom szarvaspörkölttel jársz a legjobban. azt addig főzöd, míg meg nem puhul, legfinomabb mellé a krumplifánk, de főtt krumpli is megteszi.

hagymát dinsztelsz zsíron, a kockára vágott szarvashúst átforgatod rajta fehéredésig. nem sok levet fog engedni, mert száraz a hús. ha van egy kis csontod főzz egy csontlevet, és azzal engedd fel mindig apránként, ahogy a

a folyadékot kívánja. (persze vízzel is lehet.) a pörköltalapba tehetsz a hámozott paradicsomot, és egy nagyon apróra vágott paprikát is.a paprika szép színű, jó minőségű legyen, amit félfövéskor szórj rá.

lassan főzd, mindig kevéssel pótolva a folyadékot. a végén egy kis vörösborral is megkínálhatod, persze ez ízlés kérdése.

A hús legyen vajpuha, a szaft barnáspiros, bársonyos.

2013. ápr. 21. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 doboszoli ***** válasza:

Pörkölt, tokány, tárkonyos raguleves.

Nem rossz, de csodát ne várj tőle,

2013. ápr. 22. 05:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha pörköltnek főzöd, akkor felteszed úgy, mint bármelyik másik husiból, csak (mivel vadhúsról van szó), 1-2 girizd fokhagymát is dobj bele felszelve, amikor felengedted lével. Tompítja a vad-ízt. Ugyanezt tesszük egyébként a birkával is, ha azt főzünk.


Ha elkészítetted és "jó-jó, de nem az igazi" étel lett belőle, ne dobd ki! Főzd össze hordós-aprókáposztával = húsos káposzta, tejföllel, már egészen biztos fincsi kaja lesz belőle. :))))

2013. ápr. 22. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Abban az esetben a káposztát először mosd ki, nehogy túl savanyú legyen. A pörkölt levét egy kicsit felhígítod, amikor felforrt, raksz bele káposztát. Ha akarod, amikor félig kész, még rakhatsz bele 1-2 kismarék rizst is.

2013. ápr. 22. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
koszonom szepen mindenkinek! pöri lesz hétvégén. majd leirom hogy sikerult! :-)
2013. ápr. 22. 14:10
 7/8 mustafa33 ***** válasza:
Nyugodtan csináld úgy mintha marhahús lenne.
2013. ápr. 22. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
ugy csináltam. borzalom lett... nem en rontottam el, alapjáraton nem volt finom. a kutyáim örültek neki. :-)
2013. ápr. 30. 13:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!