Gimszarvas lapockabol mit lehet csinálni?
ha egybe van sütheted is . de be kell pácolni elötte .
vagy vadast is csinálhatsz belőle
Egy finom szarvaspörkölttel jársz a legjobban. azt addig főzöd, míg meg nem puhul, legfinomabb mellé a krumplifánk, de főtt krumpli is megteszi.
hagymát dinsztelsz zsíron, a kockára vágott szarvashúst átforgatod rajta fehéredésig. nem sok levet fog engedni, mert száraz a hús. ha van egy kis csontod főzz egy csontlevet, és azzal engedd fel mindig apránként, ahogy a
a folyadékot kívánja. (persze vízzel is lehet.) a pörköltalapba tehetsz a hámozott paradicsomot, és egy nagyon apróra vágott paprikát is.a paprika szép színű, jó minőségű legyen, amit félfövéskor szórj rá.
lassan főzd, mindig kevéssel pótolva a folyadékot. a végén egy kis vörösborral is megkínálhatod, persze ez ízlés kérdése.
A hús legyen vajpuha, a szaft barnáspiros, bársonyos.
Pörkölt, tokány, tárkonyos raguleves.
Nem rossz, de csodát ne várj tőle,
Ha pörköltnek főzöd, akkor felteszed úgy, mint bármelyik másik husiból, csak (mivel vadhúsról van szó), 1-2 girizd fokhagymát is dobj bele felszelve, amikor felengedted lével. Tompítja a vad-ízt. Ugyanezt tesszük egyébként a birkával is, ha azt főzünk.
Ha elkészítetted és "jó-jó, de nem az igazi" étel lett belőle, ne dobd ki! Főzd össze hordós-aprókáposztával = húsos káposzta, tejföllel, már egészen biztos fincsi kaja lesz belőle. :))))
Előző vagyok!
Abban az esetben a káposztát először mosd ki, nehogy túl savanyú legyen. A pörkölt levét egy kicsit felhígítod, amikor felforrt, raksz bele káposztát. Ha akarod, amikor félig kész, még rakhatsz bele 1-2 kismarék rizst is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!