Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell piskótát sütni,...

Hogyan kell piskótát sütni, hogy ne ragadjon le a sütőforma aljára?

Figyelt kérdés
Tuti tippeket várok!
2009. szept. 24. 21:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha biztos akarsz lenni, hogy nem ragad oda, akkor tegyél alá papirt. Ha véletlen nem akar lejönni a piskótáról a papir, akkor nagyon kicsit nedvesitsd meg (vizes kézzel, tiszta nedves szalvétával átsimogatod - vigyáz, mert forró), akkor minden esetben le tudod húzni. (Több mint 40 éve igy csinálom és még soha nem maradt rajta a papir.)
2009. szept. 25. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
69%

Vérre menő lepontozások.

Nekem a cukrász barátnőm soha nem használ papírt, mindig kikeni, liszttel kiszórja a tepsit.

2009. szept. 25. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként szerintem ez a papírral v. papír nélküli csoport megoszlása nagyon egyszerű: aki papír nélkül készíti, az piskótát készít. Aki papírral, az nyilván vizezi is a piskótát (mint ahogy itt ezen az oldalon is olvastam már), és lehet, hogy akkor tényleg nem ragad hozzá, de az nem piskóta. Megfigyelésem szerint általában bp-i és panelban lakók szokták így csinálni...
2009. szept. 25. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Persze lehet kikenni és lisztezni is, csak ha valaki nem elég gyakorlott, akkor könnyen félresikerül (egy gakori hiba, hogy a kikenéshez margarint illetve zsirszegény vajat használnak, amiben relaitv sok viz van . akkor már nem müködik az egész, leragad a tészta.)

Kezdönek mindenképpen a papirt tudom ajánlani.

2009. szept. 25. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Itt nem egy cukrász akar valamit sütni, hanem egy egyszerü háziasszony, valószinüleg nem túl sok tapasztalattal. Akkor a profi tippek nem sokat érnek - inkább egyszerübb és biztosabb házi trükkök segitenek neki.
2009. szept. 25. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim válasza:

Szia!

Én alaposan ki szoktam kenni vajjal az alját és az oldalát, de liszttel hinteni csak az alját szoktam.

2009. szept. 26. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

Több megoldás is van a témára. Annak idején muffin formában sütöttem egy csomó kis süteményt, és kipróbáltam minden elképzelhetőt.

1.) Ki lehet kenni nagyon vékonyan vajjal a formát (nem muszáj lisztezni hozzá, működik anélkül is. A lényeg, hogy vajat vagy zsírt használj, ne margarint (mert abban kevesett a zsiradék és több a víz, semmit nem ér), és ne olajat (mert az meg odaég).

2.) Lehet valamilyen papírt vagy fóliát hazsnálni. A sütőpapír hajlamos odaragadni a tésztához. Az alufólia sokkal könnyebben alakítható és kevésbé ragad oda, mint a sütőpapír, de hátrányai is vannak: könnyebben szakad és drágább...

3.) Meg lehet próbálni csak magában is, ha a forma fémből van. Ilyenkor viszont sokat kell várni arra, hogy kihűljön. A fém gyorsabban hűl, mint a süti, és ezért a pára lekondenzál rajta, és ezért egy vékony vízréteg alakul ki a forma oldalán hűlés közben, ami leoldja az odaragadt tésztát. A torta így kap egy kicsit szottyos réteget, de ez elég gyorsan megszárad miután a kihűlt formából kiszedtük.

Szóval nem olyan nehéz dolog ez...

2013. dec. 9. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!