Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 2 napja készített birsalmasajt...

2 napja készített birsalmasajt nem akar medgermedni. Főzzem fel újra?

Figyelt kérdés
2 napja készítettem birsalmasajtot, de nem főztem elég ideig, mert leragadt a cukor. Mára sem dermedt meg annyira, hogy kiborítsam a formából.
2009. szept. 23. 15:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy főzd sűrűbbre,de ha nem akarod majd süteménybe rakni,akkor főzés közben tegyél hozzá vízben feloldott zselatint.
2009. szept. 23. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Óvatosan kérdem: a magját ugye beleraktad?
2009. szept. 23. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Sem magját sem héját. új recept volt amibe nem kell. ZSeléfixem van itthon, de attól csak kocsonyás lesz és nem szárad úgy ki...A cukrot a végén kellett volna hozzáadni?
2009. szept. 23. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:

A mag és a héj zselésít.

Talán jó lenne birslekvárnak, vagy birs-zselénnek a tortára.

Én már nem bántanám, megenném lekvárnak, öntetnek, s máskor mindenestől főzném meg.

2009. szept. 23. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyugi! Mi sem teszünk bele sosem héjat, vagy magot, azt szépen kivágjuk, de nagyon sokáig kell főzni.Főzés közben kivilágososdik, és addig kell főzni, míg elkezd újra bebarnulni-rózsaszínesedni, olyan kocsonya szerű lesz, és teljesen szétfőtt minden kis részecske bene.Ekkor bele a cukor, és még kicsit főzni :)

Anyukám kb.két napja csinált, most kint szárad, mi tepsire, tálcára tesszük, 1,5-2 centi vastag,hosszú csíkokat formázunk belőle, és így szárad letakarva függönydarabbal a szabad levegőn esetleg diódarabkákkal a tetején.Már egész jól megszáradt :)

2009. szept. 24. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én még olyan receptet nem láttam, ahol azt mondták volna, hogy ne rakd bele a magot. Az az egésznek a lényege, attól lesz zselés, nem a különböző mesterséges anyagoktól.
2009. szept. 24. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
A magot én sem rakom bele, van ilyen recept!!!csak a héjját, és mindig megdermed. Hagyj neki időt! Szerintem kicsit mélyebb formába önthetted és még nem tudott megkocsonyásodni. Egyszer én is beleestem ebbe a hibába, hetekig tartott, mire jó lett.
2009. szept. 24. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!