Te hogyan főzöd a tésztát?
Ha megfött tészta leszüröm leöblitem hídeg vízel : Vagy rögtön leszürés után nem öblitem le ,de ilyenkor még melegen beleforgatom valamilyen mártásba .
A zsemle gombócot szoktam hídeg vízzel leöbliteni ,és olajban átforgatni : Igy másnapra sem ragadnak össze .
Vizet lábasba teszek félig. És vízforralóba, amit felforralok(gyorsabb)
Összeöntöm
Lefedem, hogy telejsen felforrjon
Megsózom
Mikor forr, belerakom a tésztát
Leveszem a fedőt
Öntök bele 2 evőkanál olajat(hogy ne tapadjon meg)
Kirakom jénaiba
Amikor forr a víz, megsózom, öntök bele némi olajat utána mehet bele a tészta. Így főzöm meg aztán leszűröm.
Még sose ragadt össze szerencsére :)
Tesóm úgy csinálja hogy miután leszűri hideg vízzel átmossa, de én maradok a saját módszeremnél mert nem szeretem a hideg tésztát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!