Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen, olyan ételeket szoktál...

Milyen, olyan ételeket szoktál fogyasztani, ami másnak egy kicsit vagy nagyon furcsán hathat?

Figyelt kérdés

Nem undorító, ehetetlen kotyvalékokra vagyok kíváncsi, hanem olyan párosításokra - amik lehetnek családi receptek (amiket mások nem készítenek) vagy olyan összetevőkből álló étel, amit te jóízűen megeszel - gondolok amiken mások meglepődnek de neked a világ legtermészetesebb és akár a legfinomabb dolga.

Csak egy példa: kenőmájas kenyér tejföllel. Nekem nem jött be, de másnak nagyon is.

Vannak még érdekesebbek is, de most várok egy kicsit.

#étel #érdekes ételek
2013. ápr. 3. 21:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Olvasgattam a válaszokat, gondoltam akkor már nem is olyan extra, hogy öcsém kedvenc vacsorája a vajas pirítós vastagon kenve ketchuppal, férjem öccsének pedig a rizs ketchuppal, de most mondta (felolvastam neki is a kérdést), hogy ők a nagypapájánál nasinak ettek zsíros kenyeret cukrozva. Szóval a furcsa ételeink közül azt hiszem ez viszi a pálmát, még elképzelni is nehezen tudom, hogy milyen lehet. :)
2013. ápr. 4. 20:46
 12/24 anonim ***** válasza:

Barátom egyik kedvenc kajája, amit leendő anyóspajti elég gyakran készít:

nokedli (néha tojásos nokedli), leöntve sóskamártással, és hozzá bundáskenyér

Mikor először mondta, rosszul lettem. :D

Meg apum exe a krumplistésztát kakaóporral megszórva fogyasztotta. :D

2013. ápr. 4. 23:12
 13/24 anonim ***** válasza:
Még egy eszembe jutott, de az nem biztos, hogy olyan extra. Bundás kenyér kakaóporral (cukrozottal). Az is öcsiék nagy kedvence.
2013. ápr. 5. 08:50
 14/24 anonim ***** válasza:
A férjem a kenőmájast eszi kolbásszal,párizsival,ez nekem fura volt,de ehető.
2013. ápr. 5. 09:43
 15/24 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöm, aki fogyózott a nyers kelkáposztalevelekt rágcsálta sóba mártva.

Megpucolt kb 8fej hagymát, megsózta és bevágta a mikróba 10percre, utána rátett pirospaprikát és megette. Szerinte édeskés, laktató, igaz ő egy kicsit tulzásba vitte a fogyiprogramját.

Na ez nekem nagyon furi(és undorító) volt.

2013. ápr. 5. 10:48
 16/24 anonim ***** válasza:
mustáros kenyeret imádom...meg a banános szendvicset...piritós, megkenve vajjal, rászeletelve banán...bundáskenyér tejföllel...lángosra mindenfélét rá tudok tenni...a fött krumplit is bármivel bárhogyan...van h savanyúkáposztára teszek egy kis olajat, pirosparikát és egy kevéske hagyma...és kennyérel tunkolom...vagy paradicsom, rá jo sok olaj, so..ezt is kenyérrel tunkolom...illetve sülthusiknak a szaftjába bele a kenyér és szaftos kenyér..nyami:)
2013. ápr. 5. 11:54
 17/24 anonim ***** válasza:

10/16

Asszem' neked bejönne a pocky nevű japán édesség :D Tescoban lehet kapni Mikado névre keresztelt európai tesóját.

Bár mondjuk kicsit más, akárkivel kóstoltattam meg mindenkinek ízlett :D

2013. ápr. 5. 21:27
 18/24 anonim ***** válasza:
bundàskenyér cukrozva, cukorborsò levesvlbe tejet öntök, öregtarhonyàra szintén. Kisebb koromban ciberével (fèlkész szilvalekvàr) ettem a sültkrumplit. mekiben a sültkrumpli-mcfreeze kombò is jò
2013. ápr. 6. 14:38
 19/24 A kérdező kommentje:

Zsíros kenyér cukorral valahonnan rémlik de én még nem próbáltam csak vajas cukros kenyeret. Kis pulyaként imádtuk, vagy ha nagyi spórolni akart (gondolom), akkor vizes cukros kenyér volt, de két pofára tömtük.

Ismerek olyat, aki vajas kakaóporos (mindegy milyen kakaó) cukros kenyeret számolatlanul.

Ha meg nagy a szegénység, akkor vajas-mustáros kenyér.

A rizs és ketchup párosát is hallottam már, de nekem legalább olyan fura mint a főtt krumpli mustárral. Sőt elképzelhetetlen.

A túró rudis kifli az nagyon adja. Ált. isiben amikor ez volt az uzsonna, akkor mindenki így ette.

Ropi és Nutella sem semmi.

Valahogy az édes és a sós passzolnak.

Szerintetek: tojás rántotta ketchuppal, vajas lekváros/mézes kenyér?

Amin sokan megütköznek: egy jó tojásrántotta a fent említett vajas lekváros (sárgabarack a király) kenyérrel. Mézessel nem adja annyira.

2013. ápr. 7. 14:56
 20/24 anonim ***** válasza:

Fogyózom, de a túrirudis kifli... na, az sosem lesz tiltólistás, nagyon néha megengedem magamnak, mert középsuliban ez volt az úgynevezett mentőöv. Menzán ki volt? Nah, én voltam menzás. Mikor túró rudit kaptunk, kiszaladtunk kifliért, és megvolt Az Étel...

Az én furcsaságaim:

Zöldborsófőzelék retekcsírával

Zöldborsófőzelék szilvalekvárral (nem az édes lekvár, ez inkább savanykás)

Uborkasali kukoricával

Kecskesajt áfonyával (ne nézzetek csúnyán; nem volt más itthon :D)

fokhagyma mézzel (ez meg megfázásra a nasim, na)

Forraltbor mézzel és almával - ez mondjuk sztem tök átlagos, de mindenki sírva visszautasította :( almát felvágtam, és megfőztem a borral. Mindegy, több jutott nekem!

Nutella ropival báár ilyet már nem eszem mert popsimra rakódik nagy vidáman... :)

2013. okt. 19. 02:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!