Milyen, olyan ételeket szoktál fogyasztani, ami másnak egy kicsit vagy nagyon furcsán hathat?
Nem undorító, ehetetlen kotyvalékokra vagyok kíváncsi, hanem olyan párosításokra - amik lehetnek családi receptek (amiket mások nem készítenek) vagy olyan összetevőkből álló étel, amit te jóízűen megeszel - gondolok amiken mások meglepődnek de neked a világ legtermészetesebb és akár a legfinomabb dolga.
Csak egy példa: kenőmájas kenyér tejföllel. Nekem nem jött be, de másnak nagyon is.
Vannak még érdekesebbek is, de most várok egy kicsit.
nekem kedvenc vacsim a ketchupos tészta,gyerekkoromba is rengeteget ettem.
Csak spagetti,ketchup és sajt kell hozzá és isteni. Párom is nálam ette először,de ő is nagyon megszerette.
Nekem 2 olyan van, amire furcsán néznek:
Az egyik gyerekkorom óta: melegszendvics (kenyér, vaj, pirosarany, felvágott, tojás, sajt) be a grillezőbe, így lényegében "grillezett kenyeret" eszek. Aki kóstolta mindenkinek bevált.
A másik egy spanyol recept: hagymát olajon megfonnyasztok, majd rákaramellizálom a cukrot, és ezt teszem a tésztára. Elég idegen íze van, de néha ráéhezek, viszont ezt megkósoltni sem nagyon szokták :)
Annyi lehetetlen ételt szoktam készíteni hogy most nem jut eszembe semmi :-O
De ha eszembe jut akkor mindenképp írok, jó téma :-)
Túró önmagában-nálunk ezt nem tudják elképzelni
Piritós mustárral megkenve
főtt krumpli mustárral
krumpli rizzsel összekeverve, ketchup
lencselevesbe vágok főtt tojást
Leírom a kedvenc uzsimat:
Túró rudis kifli.
Kifli félbe vágom /úgy,mintha meg akarnám kenni/,beleteszek egy túró rudit,és nyam-nyam.:)
Nagyon finom!:)
A múlt, amikor még ettem kenyérfélét:
Tejfölös kenyér almával, pogácsa mustárral, vajas-mustáros kenyér (de főtt krumplira is jó).
Manapság... Nem tudom, egyeseknek bizonyára a teljesen alap "rántotta nyers zöldségekkel" is furcsa lenne vagy a mai fasírt, amiben se hús, se gabona nem lesz megtalálható... A palacsintáimból először a tejet hagytam ki (rég nem iszom tejet), aztán a tojást is (töltelék kérdése, alapból nyilván ízetlen :D), most visszavettem a tojást, de kihagyom a lisztet (nem rántotta, mert teszek bele helyette valamit, így születik a paleocsinta)...
A zöldségből, fűszerből, olajos magból készült nyers kencék is teljesen ehetők akár nyers zöldségen, de nyers magkenyéren is, lehetőleg akkor nyers zöldségekkel az ő tetején. Bizonyára van, akinek ez furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!