Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megnéznétek ezt a receptet?...

Megnéznétek ezt a receptet? Elkezdtem, de mintha valami nem stimmelne.

Figyelt kérdés

[link]

a piskóta tökéletes, gyönyörű magas, már háromba vágtam, a két krém is már elkészült, de annyira kevés (egy deci tejből amennyi kijön - hát ha le tudom vele kenni a lapot, az már jó, de nem lesz még 3 mm-es sem a krém...). Szerintetek, ha vajat habosítok kis cukorral, s azzal dúsítom, javul a helyzet? Vagy egymáshoz keverem a két krémet, s ahhoz kis vajat, majd készítek egy másik krémet pl. karamell vagy kávékrém lenne, s így már oké lehet? Kérlek segítsetek, mi a jó megoldás. Köszönöm.


2013. márc. 27. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Megnéztem, kizárt, hogy jók legyenek a mennyiségek...

gondolom, már túl vagy rajta, így megoldásra már nincs szükséged, de tuti, hogy valami el van írva, a fotón egyértelműen vastag krémréteg látszik, hát ennyiből nem lesz az egy 8 tojásos tortán.

2013. márc. 27. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Holnap töltöm, még időben van a segítség. Gondoltam még arra, hogy tejszínhabbal (Hulala) dúsítom + kis zselatin, s akkor már lesz valamennyi belőle. Csak nem tudom, a vajas vagy a tejszínes megoldás a célravezetőbb.
2013. márc. 27. 22:51
 3/8 anonim ***** válasza:
A tejszín elveszi a töltelék jellegzetes (mandulás, csokis) ízét, egyszerűen felhígítja azt. Ha van minden hozzávalód, egyszerűen többszörözd meg a tölteléket, mondjuk a marcipánosnál elég 6 tojássárgája, tojásonként kb. 1 csapott kanál cukor, habosra (fehérre) kevered és úgy bele a marcipán. A cukorra figyelj, nehogy túl édes legyen. Sajnos, nincs jobb ötletem, ami a mennyiséget is növeli és az ízét is megtartja. :(
2013. márc. 27. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Még egy ötlet, a bevonat alatti vajkrémet ne készítsd el, vagy ne így.. rengeteg a 30 dkg. cukor, túl édes lesz... akár ki is hagyhatod, lekvárral, vagy kevés vízzel elkevert zselatinnal kend meg. Ha 8 tojásos vajkrémes tortát készítek néha, ahhoz használok 25 dkg vajat és 30 dkg cukrot... ízesítem, ezzel töltöm a három réteget és még a tetejére és oldalára is jut. Egyszerűen nem értem ezeket a mennyiségeket :(
2013. márc. 27. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem tehetek lekvárt a marcipán alá, mert eláztatja azt, pont emiatt kell a vajkrémes bevonat, mert ez nem vizes bázisú.

Csokisat tudok készíteni, marcipánból ha még használok, akkor nem marad a torta bevonására :(

Olyan csalódott vagyok :(

Na majd holnap beszámolok, mit ötlöttem ki végül, s hogy milyen lett. Köszi a válaszokat.

2013. márc. 27. 23:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Értem.. én elég régen csináltam marcipán bevonatot, akkor nagyon vékonyan áttört baracklekvárral kentem alá, viszont egyszerűen nem volt ideje eláztatni a bevonatot, pillanatok alatt elfogyott... kb. 2 órát állt a hűtőben, azalatt meg nem lett baja, de persze ebbe nem akarok belekotyogni, mert hosszabb idő alatt biztosan úgy lenne, ahogy írtad. Kíváncsian várom a beszámolót, mert amúgy nagyon finomnak tűnik a torta. Sok sikert!!
2013. márc. 27. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Értesítelek a fejleményekről :)

Elkészült a remekmű. Kb 5 dkg vajat habosítottam, azt kikevertem a krémmel, megkentem a lapot, majd a másik krémet is kb 5 dekával kikevertem és az első krémre simítottam. A kettőből így egy normális vastagságú réteg lett. A következő lapon a réteg pedig kávékrém lett, rendes mennyiségekkel, isteni illattal és ízzel, és így olyan magas lett a tortám, hogy a felső lap már nem fért vissza a formába, bár ez nem is baj, a krém benne volt.

A vajas krémet 15 dkg vajból és 12 dkg porcukiból készítettem, lekentem vele az egész tortát, majd amikor már "megfagyott" a vaj, bevontam marcipánnal és kicsit díszítettem.

Összességében jól néz ki, majd holnap kiderül, finom is, vagy csak szép :)

Köszönöm, hogy velem voltál.

2013. márc. 28. 18:30
 8/8 anonim ***** válasza:
De örülök :) sokszor eszembe jutottál, vajon hogyan oldod meg, de úgy tűnik, sikeresen... jók az ízkombinációk, biztosan finom lesz, jó ünneplést :)
2013. márc. 28. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!