Megnéznétek ezt a tészta receptet, miért nem jó nekem?
Figyelt kérdés
Stefánia torta tésztája: 20 dkg porcukor, fél sütőpor, 30 dkg margarin, 2 tojás, 1 dl tej, 50 dkg liszt.
Elméletileg cipókra kéne osztani, és lapokat nyújtani belőle, de ez nekem egy ragadós, mancsos tészta lett, amit lehetetlen lett volna nyújtani, de tepsibe önteni sem lehetne. Sok hasonló receptet találtam, tehát elméletileg jónak kéne lennie, nem tudom, mit kéne máshogy csinálni.
Egyébként tettem hozzá még vagy 40 dkg lisztet, így lett nyújtható, finom is lett, de azért ez teljesen más tészta lett, mint kellett volna.
2013. febr. 25. 16:22
1/6 anonim válasza:
cipókra?? a stefánia torta lapjai piskóta féle vagy kevert tészta jellegű!
szerintem keress a neten másik receptet!
3/6 anonim válasza:
Ilyen liszt-margarin arányú tésztával gyorsan kell dolgozni. Előtte nem árt hűtőbe tenni a cipókat, s utána gyorsan nyújtani.Ha megkétszerezed a lisztet, az már valóban nem az a tészta.
4/6 anonim válasza:
A NoSaltyn ott van ez a 6 cipós féle recept. Nagyon jól néz ki, finom is lehet - de babrás laponként sütögetni. De áll. hamar sül Lehet, hogy megpróbálom:)
5/6 anonim válasza:
Nyugodtan mehet 1 csomag sütőpor. Miután össze állítottad, szerintem is picit pihentesd a hűtőben, majd a cipókra osztás után is tedd vissza azt amelyikkel nem dolgozol. A nyújtáshoz pedig bő liszt:)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!!!! :)
Ki fogom próbálni!
2013. febr. 25. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!