Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elkezdtem főzni, na kiderült,...

Elkezdtem főzni, na kiderült, hogy nem vagyok benne valami nagy tehetség. Tudtok ajánlani könnyű, de finom recepteket, amik laktatóak és fejlődök is velük?

Figyelt kérdés
2012. nov. 20. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Levest? Fődogást? Süteményt? Milyen ízvilágban?
2012. nov. 20. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én mikor a főzéssel ismerkedtem Lajos Mari könyveit bogarásztam. (Meg rengeteg Dr.Oetkert is, de inkább Lajos Marit ajánlom, mert a német/külföldi szakácskönyvek sokszor szó szerint vannak fordítva és nem ritka esetben rosszak a mértékegységei, ami legtöbbször a fordítás hibája) Úgyhogy azt ajánlom, meg a főzőcskés videókat (Pl Stahl Judit, Buday Péter)
2012. nov. 20. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:

Szia, szerintem csinalj csirkeporkoltet! egyszeru, gyors (relativ) es, ami fontos, hogy megtanulnad a porkoltalappot, ami ugye, magyarkonyhank legfontosabb eleme..

itt egy remek recept hozza

[link]

ami fontos es a recept nem mondja, hogy NE sozd a hagymat! csak akkor dobd ra a sot, miutan a paradicsomot, paprikat kicsit megforgattad a pirospaprikas-hagymas cuccban.. a so segit levet ereszteni a zoldsegeknek, tehat paradicsom+paprika, megforgatas, so, 1-2percig piritas, latni fogod majd, hogy eresztenek pici levet es ezutan adj csak hozza vizet! pici vizet, mindig csak kicsit es HIDEGET!! igy nem engeded a levet, hogy felforjon, marmint bugyogosra.. kicist fornia kell nyilvan, hogy a viz lefojjon rola, mikor latod, hogy kezdene bugyogni, onts hozza pici vizet! akkor van kesz mikor megszurod a csirket es a hus kb magatol 'esik' le a csontrol.

Tehetsz bele egy leveskockat is, de akkor ovatosan a zsoval, mert a kocka ugye sos! sok sikert! :)

2012. nov. 20. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 doboszoli ***** válasza:

Ha ez lenne a célom, a 3. válaszolóval több ponton civakodnék... A csirkepörkölt egyszerű.. Ja.

De miután nem ez a cél, javaslom elsőként a paprikás krumplit, rántott húsokat,ragukat, majd a sülteket, töltötteket, extrákat..

De ahogy gondolod.

2012. nov. 20. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ajánlom ezt a könyvet:


[link]


és Frank Júlia szakácskönyveit. Én is ezekből tanultam főzni 15 éves koromban.

2012. nov. 21. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!