S. O. S! Elkezdtem palacsintát sütni,5-ből egy se sikerült, szakad. Mit csináljak?
Ha szakad, akkor kis lisztet tegyél még hozzá!...
Ha vastag, akkor meg vizet kell még hozzáadni...
Nagyon kevés tésztát teszel a serpenyőbe és nem várod meg, hogy megsüljön rendesen, hanem már forgatnád?Nem?
Szép lassú tűzön kell sütni, és csak akkor forgatni, amikor már rendesen megsült.
:(((( Nem híg a tészta, és nem is próbáltam túl hamar forgatni. Szerintem másabb volt most a liszt, vagy nem tudom.
Huszonvalahányból egy sikerült, a többi ment a kukába.
Köszi a segítséget azért!!!
Szia! Bár már túl vagy rajta, azért a jövőben ne dobd ki a szakadt palit: a serpenyőben tovább aprítva (kb. körömnyi darabkákra) pirosra sütöd, baracklekvárral és/vagy porcukorral tálalod, ezt hívják Kaiserschmarni-nak, a mi császármorzsánk (amiben búzadara van liszt helyett) osztrák változata. Mennyei csemege!
Amúgy én csak ránézésre készítem a palacsintatésztát, sosem dekázok és nem szokott szakadni. Két tojáshoz kb.20-30 dkg liszt (egy zacskó kb.negyede), egy teáskanál sütőpor, és annyi szénsavas ásványvíz (nem kötelező bele a tej, így is nagyon finom lesz! Fokozatosan, kevergetve adagold, úgy nem lesz csomós a tészta!), hogy közepesen híg tésztát kapj (a merőkanál felületét még "befedi", de már selymesen folyékony). Nem kell állnia. A serpenyőt alaposan hevítsd fel, pár csepp étolajjal kend ki és önts bele egy merőkanálnyi tésztát (közben forgasd, billegtesd a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön). Tedd vissza a tűzre és csak akkor forgasd meg, amikor a palacsinta teteje teljesen lemattul. Amíg nem vagy elég gyakorlott, ne dobd, csak lapáttal nyúlj alá és úgy fordítsd meg. A másik oldalnak már elég egy picit sülnie! Ha mégis szakadna az első, máris készítettél egy kis császármorzsát is, a többi tésztát pedig az előttem szólók tanácsai szerint picit korrigálhatod (tojás, liszt). Biztosan sikerülni fog!
Szia!
Én nagyon egyszerűen készítem a palacsintát.Liszt kb.30-40
dkg. tej max.1/2 liter 1 db tojás /nem több, mert most drága/csöpp só és szódavíz vagy buborékos ásványvíz.Semmi
más.Ne legyen híg!Vízből nem lesz palacsinta. A serpenyőt
olajba mártott kenőtollal megkenyem és nagyon felforró-
sítom, kevés anyagot öntök bele és szétfolyatom. Megsütöm
az egyiklefél, megfordítom/én fa késsel/és még egy kicsit
sütöm. Ha híg a tészta akkor szakad! Boldog Karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!