Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S! Elkezdtem palacsintát...

S. O. S! Elkezdtem palacsintát sütni,5-ből egy se sikerült, szakad. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
22 dkg liszt, fél liter tej, 2 tojás, pici só, lötty ásványvíz van benne. Ja és fél dl olaj. Kb másfl órát állt a tészta. Segítsetek!!
2009. dec. 19. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
tul kevés tésztát teszel a serpenyőbe, nem? kikened olajjal? bár ha tettél a tésztába elvileg nem kell...a serpenyőd jó minőségű?ha nem,akkor kend ki olajjal még külön. ezek jutottak eszembe,remélem tudtam segiteni
2009. dec. 19. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha szakad, akkor kis lisztet tegyél még hozzá!...


Ha vastag, akkor meg vizet kell még hozzáadni...

2009. dec. 19. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kevés tésztát teszel a serpenyőbe és nem várod meg, hogy megsüljön rendesen, hanem már forgatnád?Nem?

Szép lassú tűzön kell sütni, és csak akkor forgatni, amikor már rendesen megsült.

2009. dec. 19. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

:(((( Nem híg a tészta, és nem is próbáltam túl hamar forgatni. Szerintem másabb volt most a liszt, vagy nem tudom.

Huszonvalahányból egy sikerült, a többi ment a kukába.

Köszi a segítséget azért!!!

2009. dec. 19. 15:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
keverj bele meg 1 tojast vagy kettot ha kicsik es varj egy kicsit.Regen nekem is mindig szakadt amiota 1-2 tojassal tobbet teszek bele azota szinte soha.
2009. dec. 19. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Próbálj bele még egy tojást tenni, meg egy kis lisztet. Nekem akkor szokott szakadni, ha túl híg vagy kevés a tojás.
2009. dec. 19. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
kövire ne dekára készítsd a palacsintatésztát.a két tojás mindenképpen kell bele, a többi, meg érzéssel.És nem kell állnia a tésztának.
2009. dec. 19. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én addig jártam így, míg rá nem találtam a tökéletes receptre. A mindmegette.hu-n van egy olyan alaprecept, amihez 7 dl tej kell, fél kg liszt, stb. Keress rá! Nem hittem el, de azóta hajszálvékony palik lesznek, és sosem szakad, még az első sem. Én cukrot nem teszek bele. És jó sok lesz.
2009. dec. 19. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! Bár már túl vagy rajta, azért a jövőben ne dobd ki a szakadt palit: a serpenyőben tovább aprítva (kb. körömnyi darabkákra) pirosra sütöd, baracklekvárral és/vagy porcukorral tálalod, ezt hívják Kaiserschmarni-nak, a mi császármorzsánk (amiben búzadara van liszt helyett) osztrák változata. Mennyei csemege!


Amúgy én csak ránézésre készítem a palacsintatésztát, sosem dekázok és nem szokott szakadni. Két tojáshoz kb.20-30 dkg liszt (egy zacskó kb.negyede), egy teáskanál sütőpor, és annyi szénsavas ásványvíz (nem kötelező bele a tej, így is nagyon finom lesz! Fokozatosan, kevergetve adagold, úgy nem lesz csomós a tészta!), hogy közepesen híg tésztát kapj (a merőkanál felületét még "befedi", de már selymesen folyékony). Nem kell állnia. A serpenyőt alaposan hevítsd fel, pár csepp étolajjal kend ki és önts bele egy merőkanálnyi tésztát (közben forgasd, billegtesd a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön). Tedd vissza a tűzre és csak akkor forgasd meg, amikor a palacsinta teteje teljesen lemattul. Amíg nem vagy elég gyakorlott, ne dobd, csak lapáttal nyúlj alá és úgy fordítsd meg. A másik oldalnak már elég egy picit sülnie! Ha mégis szakadna az első, máris készítettél egy kis császármorzsát is, a többi tésztát pedig az előttem szólók tanácsai szerint picit korrigálhatod (tojás, liszt). Biztosan sikerülni fog!

2009. dec. 19. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon egyszerűen készítem a palacsintát.Liszt kb.30-40

dkg. tej max.1/2 liter 1 db tojás /nem több, mert most drága/csöpp só és szódavíz vagy buborékos ásványvíz.Semmi

más.Ne legyen híg!Vízből nem lesz palacsinta. A serpenyőt

olajba mártott kenőtollal megkenyem és nagyon felforró-

sítom, kevés anyagot öntök bele és szétfolyatom. Megsütöm

az egyiklefél, megfordítom/én fa késsel/és még egy kicsit

sütöm. Ha híg a tészta akkor szakad! Boldog Karácsonyt!

2009. dec. 19. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!