Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Te hogyan csinálod a töltött...

Te hogyan csinálod a töltött káposztát?

Figyelt kérdés
2013. márc. 27. 14:53
 1/1 ivilicious ***** válasza:

veszek káposztát, a kelkáposztát jobban szeretem, paradicsomot, paradicsom levet, paprikát, vöröshagymát,fokhagymát,rizset, darálthusit,kolozsvári szalonnát, füstölt zsírszalonnát !


Odarakom először főni a káposztaleveleket, ecetes-sós vízbe, közben serpenyőbe felkockázva odateszem a zsírszalonnát. Mikor már kezd átlátszós lenni, meg zsugorodni,ráteszem a felkockázott vöröshagymákat és fokhagymát, mikor a hagyma is üveges, ráteszem a kolozsvári szalonnát, vagy lehet ez füstölt tarja is akár.

Ezt a keveréket befűszerezem ( annyira nem kell, mert a husik sósak! ), rakok rá delikátot, borsot, fokhagyma granulátumot, pirospaprikát, szoktam bele vágni chilit,vagy szárított chili port, ezt hozzákeverem a kb 1 kiló darálthusihoz, amihez 1 bögre rizset teszek ( persze előtte átmosom ! ) .Megkóstolom,ha kell,még fűszerezek, aztán,mikor megfőtt a káposzta, én kis töltelékeket csinálok....ketté vágom a leveleket,a vastag részt levágom,betöltöm, és rakom bele a fazékba,amibe főzni fogom. rétegenként szoktam tenni savanyú káposztát is bele és kolbászt is, és a szalonnák bőrét is ráteszem. nem vízzel öntöm fel,hanem paradicsom lével,és max 1 deci vizet töltök hozzá. főzöm kb 1 óráig, nem tudom, nem szoktam nézni az időt....isteni finom szokott lenni :)

2013. márc. 27. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!