Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milánói szósz! Természetes...

Milánói szósz! Természetes anyagokból hogy csinálod? Mennyi ideig főzöd?

Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 07:37
 1/7 anonim ***** válasza:
47%

Hagymát dinsztelek, megszórom pirospaprikával , felöntöm vízzel és teszek bele hámozott, apróra vágott paradicsomot (télen a fagyasztóból), sót, 1 kk cukrot, legalább fél órát főzöm, néha vizet adok hozzá, hogy le ne égjen, adok hozzá oreganot, bazsalikomot, majd a szeletekre vágott gombát és ezzel is főzöm kb 5 percig,

ha van házi ketchup, vagy paradicsomszósz, abból is adok hozzá pár kanálnyit.

2013. márc. 17. 08:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Szalonnát pirítok, a zsírjában hagymát dinsztelek , majd gombát hozzáadom és még egy picit dinsztelem,paradicsomsűrítményt öntök rá.

Adok hozzá sót, borsot,oregánót,bazsalikomot, fokhagyma granulátumot és kész.

Az egész kb.20-30 perc.

2013. márc. 17. 16:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Én tegnap csináltam. Fél kg darált hust megpiritottam 2 nagy fej hagymán. Majd ráöntöttem egy nagy doboz sürtiett paradicsomot, és a következőkkel füszereztem. 3 levél babérlevél, bors, fokhagyma, sok oregánó, cukor só. Másfél órán át főztem lassan, gyöngyözve, mig a darált hus szinte egynemüsödik, és eltünik a sima szószban. Isteni lett. Jó édesre hagytam. Az oreganót, és a borsot a vége felé megismételtem,hogy friss ize legyen.
2013. márc. 17. 17:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocs még csak annyit, hogy ez kb 8 adag lett, és le szoktam fagyasztani, ha kell csak előkapok egyet, kifőzök l0-l5 deka spagettit, és van kaja reszelt sajttal. Viszek dolgozni stb.
2013. márc. 17. 17:56
 5/7 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

Én is ugyanúgy szoktam ahogy te, csak a darált húsosat bolognainak hívják.

A milánói a gombás.

Én is leszoktam fagyasztani. :)

2013. márc. 17. 18:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazad van!
2013. márc. 17. 19:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóképpen csinálom. 1/2 kg sertéscomb darálva, 2 nagy fej vöröshagyma megdinsztelve. Közben ételízesítő, só, bors. Aztán egy ideig együtt pirítom, majd felöntöm vízzel, hadd főjjön 30-40 percet.Közben apró lyukú reszelőn reszelek bele 1-2 sárgarépát. Az utolsó 10 percben hozzáadom a sűrített paradicsomot,(ha van rendes paradicsom, akkor azt is) fél kiskanál cukrot, fél kupak citromlevet, És tényleg a legutolsó percekben belereszelek 1 fej fokhagymát + teszek bele oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet. Látni kellene, hogy a 2 éves lányom hogy imádja! A fokhagyma szinte nyersen van benne, kiváló vírusölő!
2013. márc. 17. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!