Csak csülökből is lehet kocsonyát főzni?
Lehet belőle főzni, ugyanolyan finom lesz, csak több sovány húsrész is lesz benne, ami viszont nem is árt néha.Azonban lehet, hogy zsírosabb lesz, mert a csölökrészen azért akad zsír is, tehát, amikor majd lezsírozod, jobban oda kell figyelni. most jó hideg van, hamar dermed a zsír is, azt javaslom, hogy hagyd egy kicsit hidegen a szűrés és szétmerés előtt, akkor könnyebb lesz leszedni a dermedt zsírt. ha a fagyott zsírt leszedted, egy kicsit vissza is langyíthatod a levet, hogy szépen le tudd szűrni. a maradék zsírt többszöri szalváta áthúzással szoktam felitatni a lé tetejéről.
a csülköt csont nélkül csinosan elhelyezed a tányérokban és mehet rá a zsírtalanított lé.
csülökből érdemes szalonkocsonyát is készíteni. (őzgerincben, zöldséggel, csemegeuborkával, főtt tojással díszítve. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!