Kocsonyát hogy kell megfőzni?
Kb 1-1,5 kg körömből és bőrből mennyi kocsonyát tudnék csinálni? Mennyi vizet öntsek hozzá?
Itt mindenre választ kapsz. Kb. 2 nappal ezelőtt írtuk.
• 4 sertésköröm vagy 2 hátsó sertés csülök
• 1 kg sertés bőrke
• cseresznyepaprika
• 30 dkg füstölt oldalas
• 3 db babérlevél
• egész bors, 15-20 szem
• só
• 12 gerezd nagyobb fokhagyma
A húst szőrtelenítem, megmosom, feldarabolva felteszem 4l hideg vízbe, de csak a húst. Legmagasabb fokozatra rakom forrni. Közben többször habozom. Amikor leszedtem a habját, belerakom a fokhagymát, paprikát, babérlevelet, borsot, sót. Ezután visszaveszem lassú tűzre, és addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. Közben nem kell kevergetni. Mikor megpuhult a hús, 1 órát hűlni hagyom. Mikor kihűlt leszedem a tetejéről a zsírt. Először tálakba kiszűröm a levet, és utána a húst feldarabolva beleteszem a lébe. A fokhagymát, borsot, babérlevelet nem szabad beletenni. Ezután hűtőben lehűtöm.
Van aki tesz bele répát, hagymát és ki tudja még miket nem, de ha igazi kocsonyát akarsz főzni és nem dermedt húslevest akkor így készítsd el.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__25..
Itt a link, nyisd meg, olvasd el. Minden részlet benne!
Ha esetleg valami nem tiszta, kérdezz, válaszolunk!
Füstölt hús nem kell bele,és csípős paprika sem! Kevesen szeretik így.
Csak csülök,sertésköröm,hagyma,fokhagyma,kevés só kell bele.
Generáljuk a problémát!
Én pl. kizárólag kiáztatott házilag füstölt húsból, és bőrből készítem, egész vöröshagyma, bors, fokhagyma társaságában, 7-8 órát főzöm, lassan, gyöngyöztetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!