Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kb 1-1,5 kg körömből és...

Kb 1-1,5 kg körömből és bőrből mennyi kocsonyát tudnék csinálni? Mennyi vizet öntsek hozzá?

Figyelt kérdés
Van egy kis füstölt cuccom is. Beletegyem?
2011. dec. 28. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Annyi vizet önts rá,hogy jócskán ellepje. A füstölt cuccot pedig csak akkor tedd bele,ha szeretitek. Nálunk nem szereti a kocsonyában senki. Sót ne tégy bele sokat,különösen akkor ne,ha a füstöltet is beleteszed.
2011. dec. 28. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ. Füstölt nélkül ekkora mennyiségből kb hány levesestányérnyi lesz?
2011. dec. 28. 20:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 4 db. első köröm (rövid) kb. 1,5 kg, és abból 5, max 6 tányér kocsonyát tudsz főzni.

Ha a füstölt cuccot előző este átkapargatod, és éjszakára hideg vízbe áztatod, nyugodtan hozzádarabolhatod.


Amikor össze vannak darabolva:

kezdd el belerakni 1 tányérba a húsokat, és számolni, hogy hány tányérral jön ki belőle. (Az egyik db. köröm nagyobb, mint a másik, tehát nem egyformán fogják megtelni a tányért, ezért kell kiszámolni, hány tányérral is lesz)

Ahány tányér, annyi + 1 tele tányér vizzel tedd fel főni. A sóval az elején valóban óvatosan bánj, de nem kell a füstöttől félned, mert a kész kocsonya szeret édesebbnek tűnni, mint a szánk íze.

A plusz 1 tányér víz az elforrásra kell.

Szerintem fincsi lesz, állj neki nyugodtan. Ha felforrt, utána már csak szép csendesen főjön. Sikerülni fog.

2011. dec. 28. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
én a füstölt húst is szeretem benne :)
2011. dec. 28. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak körömből és bőrkéből nem lesz finom a kocsonya. Kellene bele egy kis színhús is. Sót egyáltalán ne tegyél bele csak a legvégén. Kioldja a foszfort a csontokból. A füstöltet előtte egyszer forrald át, hogy a sötét habját elveszítse. Bár én az egész kocsonyahúst forrásig szoktam hevíteni, majd átmosom hideg vízzel és kezdődhez a főzés. Mindig teszek bele egy kevés petrezselyem gyökeret, pici sárgarépát, egy fej vöröshagymát és bőven /másfél-két fej/ fokhagymát is. Néhány szem borsot is és ha szeretitek a csípőset, egy kis darab erős paprikát. Kétszer annyi vízzel tedd fel főni, mint amennyi a hús. Nagyon el fog főni. Mikor elkezd forrni, tedd a legkisebb lángra, hogy szép lassan főjön tovább. Legalább 4 órát kell főzni ahhoz, hogy a husok megpuhuljanak. Akkor jó, ha a körömről leválik a hús. Én ki is szoktam csontozni a husokat, a benne főtt sárgarépa karikákat pedig diszitésként használom a tetején. Mindig leszűröm, hogy a kocsonya arany szinű és átlátszó legyen.
2011. dec. 28. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Akkor meglepem a férjem vele 30-án :) Remélem sikerül :)
2011. dec. 28. 21:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!