Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell csinalni a kocsonyat?

Hogy kell csinalni a kocsonyat?

Figyelt kérdés
2010. okt. 6. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Én télen és nyáron is főzök kocsonyát. Először idegenkedtem a kuktától, de ma már simán csinálok abban is. Szóval veszel sertés körmöt, fület, fejet, stb bőrös húsokat. Beleteszed a kuktába, vagy fazékba, és teszel rá annyi hideg vizet, hogy jól ellepje. Ha felforrt, lehabozod. Ekkor teszel bele l kanál sót, l leves kockát, szemes borsot, és legalább l5 gerezd fokhagymát héjastól. 1 hagymát, héjastól, és fazékban gyöngyözteted kb 4-5 órát. Kuktában 2-3 óra. Kóstolgathatod, a sót pótolhatod. Ha puha a hús, de nagyon essen le a csontról, még nyomj bele 3-4 gerezd fokhagymát borsozd, és kész. A szétszedését ugy csinálom, hogy a levét tálkákba teszem, persze ha kicsit meghült, és az aljáról a húst elosztom. Le lehet
2010. okt. 6. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Így készül a rendkívül finom kocsonyám:

Kb. 4-4,5 fél liter vízbe teszek egy kevés füstölt húst, vagy bőrkét, ha más nincs. Kevés marha-és disznócsontot és legalább 50-60 dkg. sertéshúst egyben /comb/, kb. 25-30 deka sertésbőrkét.

Fehér-és sárgarépát karikára vágva /nem túl sokat/, egy kis friss, vagy fagyasztott zeller levelet, egy fej vöröshagymát egyben, két fej/!/ fokhagymát gerezdekre szedve, egy db. kicsi erőspaprikát, egy körömnyi babérlevelet, 10-12 szem köménymagot és kb. 25-30 szem fekete borsot.

A sót csak akkor teszem bele, ha már majdnem kész. Ha a kocsonya állaga kissé "ragadós", biztos jó, meg fog aludni. Ha így csinálod, biztos megalszik és nagyon finom arany színe is lesz. Tányérba öntés előtt kiszedek belőle mindent, majd a bőrkét, főtt húst adagokra osztom és erre öntöm a nagyon finom szűrőn átszűrt kész kocsonyalevet. A benne főtt sárgarépa karikákat diszítésként használom benne. A petrezselyem gyökeret még melegen el lehet fogyasztani külön, esetleg a benne főtt csontokat is le lehet szopogatni.

2010. okt. 6. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Jaj! ASzt nem írtam, hogy ha nem kuktában főzöd, a főzési idő legalább négy óra nagyon pici forrás mellett fedő nélkül.
2010. okt. 6. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
bocs, hamarabb elment. Le lehet fóliázni, ha kihült, és mehet a hűtőbe, vagy télen a kamrába. Reggelre megköt, én piros paprikával, és borssal megszórom. Férjem citrommal eszi, a Szomszéd ecettel. Szoktunk egymásnak adni.Jó étvágyat.
2010. okt. 6. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Még egy fontos dolgot kihagytam. Minden esetben egyszer felforralom a kocsonyahúst, leöntöm róla ezt a vizet és hideg vízben teszem fel a jól leönblített formájában. És kihagytam belőle a körmöt, mert azt is, esetleg sertésfarkat is teszek bele.
2010. okt. 6. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
l8.27-es csodálkoztam, hogy mitől lesz kocsonya, a bőrkéktől? Jól összekeveredtek az irásaink, de a kedves Kérdező majd kibogozza. A Tiéd is tetszik, de nálunk a füstölt nem megy.53/N.
2010. okt. 6. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Uh ,ez off lesz, de köszönöm én is a sok választ, nem is tudtam, hogy nyáron is lehet!

Imádom, de még soha nem csináltam, most ki is próbálom:)

2010. okt. 6. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat!
2010. okt. 6. 19:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért nem szoktunk nyáron, mert könnyen megromlik,

ha nincs hely a hűtőben.

2010. okt. 6. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
18.32-esnek. Hát persze, hogy a bőrkétől. Abban van a legtöbb enyv, no és a lábban, csülökben, farokban is, fülben is. Ezek a kocsonya elmaradhatatlan tartozékai.
2010. okt. 7. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!