Hogy kell csinalni a kocsonyat?
Így készül a rendkívül finom kocsonyám:
Kb. 4-4,5 fél liter vízbe teszek egy kevés füstölt húst, vagy bőrkét, ha más nincs. Kevés marha-és disznócsontot és legalább 50-60 dkg. sertéshúst egyben /comb/, kb. 25-30 deka sertésbőrkét.
Fehér-és sárgarépát karikára vágva /nem túl sokat/, egy kis friss, vagy fagyasztott zeller levelet, egy fej vöröshagymát egyben, két fej/!/ fokhagymát gerezdekre szedve, egy db. kicsi erőspaprikát, egy körömnyi babérlevelet, 10-12 szem köménymagot és kb. 25-30 szem fekete borsot.
A sót csak akkor teszem bele, ha már majdnem kész. Ha a kocsonya állaga kissé "ragadós", biztos jó, meg fog aludni. Ha így csinálod, biztos megalszik és nagyon finom arany színe is lesz. Tányérba öntés előtt kiszedek belőle mindent, majd a bőrkét, főtt húst adagokra osztom és erre öntöm a nagyon finom szűrőn átszűrt kész kocsonyalevet. A benne főtt sárgarépa karikákat diszítésként használom benne. A petrezselyem gyökeret még melegen el lehet fogyasztani külön, esetleg a benne főtt csontokat is le lehet szopogatni.
Uh ,ez off lesz, de köszönöm én is a sok választ, nem is tudtam, hogy nyáron is lehet!
Imádom, de még soha nem csináltam, most ki is próbálom:)
Azért nem szoktunk nyáron, mert könnyen megromlik,
ha nincs hely a hűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!