Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most próbálok előszőr kocsonyá...

Most próbálok előszőr kocsonyát főzni. Adna valaki tanácsot?

Figyelt kérdés
1,5 kg fagyasztott kocsonyahús van (bőr,láb,csülök)vannak fűszerek,fokhagyma.Néztem pár receptet de elvesztem bennük.Mennyi víz kell,az elfőtt vizet pótoljam,fedővel vagy fedő nélkűl fözzem,mennyi fokhagyma és fűszer,borson és són kívűl még valami,zöldség pl.répa kell e bele?
2013. febr. 5. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


2 kg sertéscsülök, -köröm, -bőrke

1 kg FŐTLEN füstölt tarja

2 szelet, kb. 40-50 dkg tarja (ízlés szerint, de nem muszáj)

2 fej fokhagyma

3 kis vöröshagyma

szemes bors

babérlevél


Elkészítés:


Ehhez a mennyiséghez egy 7 literes fazekat használok. A megtisztított csülköt, körmöt, bőrkét felteszem kb. 4-5 liter vízben főni. Amikor először felforr, szűrővel leszedem a habot. Miután lehaboztam bele mehet a fűszer, a fokhagyma, és a vöröshagyma. Sóval óvatosan, mert a füstölt hús sós. Ekkor egészen kicsire veszem alatta a hőt, hogy csak alig-alig gyöngyözzön.


Így főhet FEDŐ NÉLKÜL 4-5 óra hosszat, akkor mehet bele a füstölt tarja, ízlés szerint a füstöletlen tarja is. Ezután még főhet tovább, nagyon lassan, fedő nélkül 2-3 órát. Mielőtt leszűrjük és kicsontozzuk, hagyjuk állni 10 percet, hogy letisztuljon. A kicsontozást egyedül végezzük, a család nélkül, mert nagy az esély rá, hogy nagyon lecsökken a hús mennyisége. :)


Szétosztjuk tálakba, legyen mindegyikben mindenféle hús, és szedünk rá levet, amennyi elfedi. A párom hozzáfűzni valója: a tálakba a kocsonya alá tesz egészen vékonyra szeletelt nyers fokhagymát, és arra tesszük a húst, majd a levet. Mehet ki az erkélyre, udvarra, szabadon választott, amíg megalszik, aztán be a hűtőbe. Jó étvágyat!

2013. febr. 5. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Végy elő egy olyan tányért, tálkát, amikbe majd altatod a kész kocsonyát. Kezdd el beleadagolni a husit, hogy amikor majd megfő, tudd, hány tányérral lesz belőle, és számold.

Vizet annyi tányérral (tálkával) önts a fazékba + egy tányért az elfövésre, ahány tányérral majd lesz a kész kocsonyád.

Figyeld, amikor felforrt, rögtön vedd vissza a lángot alatta takarékra, csak kb. olyan lassan főjön, mint amikor a húslevest főzöd.

Én csak sót, szemes borsot, piros csípős cseresznyepaprikát, és jó néhány girizd fokhagymát főzök bele. Ezt sosem mértem, mindig csak kóstolással hagyom meg a kaja ízét.

2013. febr. 5. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 doboszoli ***** válasza:

Nálam a kocsonya húsz tányérnál indul...

Másfél kiló anyaghoz mondjuk annyi víz, ami 1-2 ujjnyival ellepi. Szemes bors, egész vöröshagyma, sok fokhagyma.

4-5 óráig főzni, "pöcörögve".

Én ki szoktam csontozni a húsokat ha megfőttek, de ez egyéni mánia.

Sót csak a legvégén. (nálam minden belevaló füstölt, amit előző nap beáztatok.)

2013. febr. 5. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:
Ja! Zöldségféle nálam nem játszik.
2013. febr. 5. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!