Aki járatos a süteményekben adna tanácsot?
kettö kérdésem lenne. az egyik hogy ha kokuszgolyot csinálok de nincs itthon meggylevem, akkor mivel keverjem össze helyette?
a másik hogy van egy öklömnyi kocka alaku marcipánom amit nyujtani lehet torta tetejére . azt hogy kell? lisztesen? és hogy rakjam a tortára? a tetejére piskotára egyböl vagy kenjem meg krémmel a piskotát és ugy rá? hogy tapad rá jobban?
köszönöm előre is a segoitséget
Meggylé helyett bármilyen szörp vagy akár kis cukros víz is jó.
A marcipánt két folpack között tudod kinyújtani.
Ráteheted közvetlenül a piskótára is.
Meggylé helyett használj tejet, gyümölcslét, teát, végső estben vizet...
A marcipánt porcukorral megszórt munkalapon nyújtsd el és a krémmel lekent torta tetejére rakd.egy öklömnyi csak a tetejére lesz elég, az egész torta burkolására biztos hogy nem.amikor elnyújtottad formával vágd méretre tekerd a sodrófára és szépen görgesd a torta tetejére.az oldalát kend be krémmel.
Kókuszgolyó meggylé nélkül:
25 dkg darált háztartási keksz v. piskótamorzsa
15 dkg porcukor
10 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
2 evőkanál kakópor
1 dl tej
kókuszreszelék
(Mindent össze kell gyúrni kókusz kivételével, abba meg majd beleforgatni kell.)
Ha nem elég masszív a tészta, tegyél bele több kakaót. Kipróbáltam, nagyon fincsi!
Marcipánnal én még nem dolgoztam...Talán 2 folpack fólia között ki lehet nyújtani. Tortában én úgy találkoztam vele, hogy egy réteg tészta, azon a marcipán, azon a krém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!