Bográcsban szeretnék gulyást főzni, nagyobb társaságnak. Adnátok néhány tanácsot?
Bocsi, de ez így egyszerűbb, mint a rengeteg variációt így késő este elkezdeni írni.
Biztosan találsz olyat, ami az ízléseteknek megfelelő.
Jó tartalmas gulyáshoz kb 15-20 dkg hús, 20 dkg burgonya, 0,5-1 dkg csipetke (szárazon) kell.
Ha zöldséget is teszel bele, 1-2 dkg s.répa, pet.gyök. mehet bele. Ebből jó 6-7 dl-es adagok kijönnek.
A fentebb leírt arányokkal egyetértek.
A technológia szerintem:
Zsíron süss fél kilónyi hagymát szalmasárgára, majd fél deci vízzel felöntve süsd újra zsírjára. Mehet rá a kockázott hús, megsózod, kevés kömény, fokhagyma.
Buzgón kevergetve, víz nélkül pirítsd a húst, amíg a levét el nem fövi. A tűzről elhúzva mehet bele az őrölt paprika, majd kissé felönteni, összefőzi.
Ha felforrt, bele a zöldség, majd személyenként 4-5 deci víz.(esetleg felesen csontlével).
Kapjon még sót, borsot, köményt, fokhagymát, majd a főzés végén bele a krumpli, a csipetke, és jöhet a végleges íz beállítása. Zöldpaprika, paradicsom, kevés vörösbor opcionálisan.
Sertésből lapocka, csülök, sovány oldalas az alkalmas, ez másfél óra alatt kész.
Marhából nyak, lábszár, lapocka, itt akár 3-4 óra is lehet a főzési idő, a megboldogult jószág életkorától függően.
Kevert húsból, birkából való főzéssel még várj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!