Leírnátok nekem a gyümölcstorta tésztájának receptjét? A nagyobb formám van.
A gyümitortának egyszerű piskóta a tésztája,én mindig így csinálom:
6 tojást kettéválasztok,a 6 tojássárgához keverek 6 kanál kristálycukrot,míg szép habos lesz,aztán a fehérjéket kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadok 6 kanál lisztet és egy késhegynyi sütőport,elkeverem,majd óvatosan belekeverem a felvert fehérjét is és vajazott lisztezett formába öntöm.
A 6 tojásból elég magas piskóta lesz. Szerintem elég a 3 tojásos.
A piskóta legegyszerűbb receptje, hogy ahány tojás, annyi evőkanál liszt, és ugyanannyi cukor kell bele. Tehát akár 4 tojásból is csinálhatod, ha nagyobb tortaformád van.
Én ezt a receptet használom:
Gyümölcstorta
Hozzávalók
4 db egész tojás
25 dkg cukor
1 db Rama
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kevés rum
A tetjét megkenem valamilyen lekvárral, majd ráteszek gyümölcsöt (ami itthon van) és zselével bevonom.
nekem 2 tojásos receptem, van, amit évtizedek óta csinálok. eddig sok visszajelzést kaptam, hogy milyen egyszerű, olcsó és finom.
a formaméreteket nem ismerem.
ha gondolod próbáld ki.
2 tojás, 14 deka liszt, 14 deka cukor, egy púp.teáaskanál sütőpor fél deci olaj, fél deci meleg víz.
a sárgákat a cukorral haborra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a melegvizet és a sporos lisztet.
a fehérjéket jó kemény habbá verjük, s a masszához lazán hozzákeverjük.
zsiradékkal kikent, lisztezett torformába öntjük.
elegyengetjük, hogy szépen elterüljön. előmelegített forró (180 ) fok sütőben 5 percig, majd 5 perc után mérsékelve egy kicsit kb még 10 percig sütjük.szépen feleemelkedik, de a tűpróba fontos.
utána egy jó tanács, illetve leírom, hogy én hogyan szoktam.
kiolajozok/vajazok egy tálat, mit a tortát szándékozok majd tölteni, díszíteni. amikor kiveszm a sütőből, ráteszem a vajazott tálat és hirtelen megfordítom. a forma feneke lesz felül. ezt jó vizes konyharuhával beborítom, és hagyom gőzölögni. párszor meg is ütögetem körbe és az alját is. kb 10 perc múlva óvatosan leemelem
a formát és ott a gyönyörű szép gyömölcstorta piskótánk.
a többit biztos tudod, 3 deci tejből puding, rá gyümik, rá zselé . egy óra alatt cakkpakk megvan és isteni könnyű és finom:)
mindjárt neki is állok egy őszibarackosnak:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!