S. O. S. Előételek?
Valami olyan kéne ami egyszerű, olcsó de mégis lenyűgözné a szüleimet.
Ui.: 14 éves vagyok és nem vagyok egy konyhatündér :))
A leges legegyszerűbb receptek, a különböző módon elkészíthető bruschetta-k. :P
Én így szoktam, ez a családi kedvenc :) :
Hozzávalók:
-bagettek
-mozzarella sajt
-friss paradicsom
-sűrített paradicsom konzerv
-oregano
-fokhagyma
-bazsalikom
-olíva olaj
Viszonylag olcsó, csak az olaj lehet egy kicsit drágább.
Innentől nagyon egyszerű. Felvágod szépen a bagetteket kicsi szeletekre. Egyik oldalukat megpirítod.
Összekevered a sűrített paradicsomot olajjal, a fűszerekkel, és az összezúzott fokhagymával, és ezt a krémet rákened a bagettek még nem pirult oldalára.
Bedugod megint a sütőbe, majd ráraksz egy szelet sajtot és egy szelet paradicsomot. :)
Ennyi volna. Ha már pirult az egyik oldala és a krémet rákented, félre is teheted, és a második pirítást már csinálhatod frissen, hogy meleg legyen még. :)
Persze ez egy home-made recept, nézz utána nyugodtan még más fajtáknak, ez nem a "professzionális" verzió, de mi szeretjük.
Ill. a nosalty-n nézelődj! (rengeteg jó recept. :))
Bizony, nagyon meghatározó, hogy mi a fő,-illetve a levezető étel vagyis a desszert. Bumbinak igaza van.
De, ha csak játék, nem kell halálosan komolyan venni.
a drágaság/olcsóság relatív.
anélkül, hogy ismerném a menü további részleteit, egy mozzarellás, paradicsomos, bazsalikomos tálat tudnék elképzelni, pár szem olivabogyóval, olivaolajjal megcsorgatva.
ha nem lenne korlátozva az ár, ugyanezt még különlegesebben is tudnám leírni.(koktélparadicsom, mini mozzarella, töltött olajbogyó egymásba töltve.)
de van egy sonkás tojástekercs receptem is, nem nehéz, de nem két forint sajnos.viszont nagyon mutatós:)
A főétel : csirkekockákat megsütöm serpenyőbe szallonnával + zöldség párolva + krumplipüré és gombamártás
A desszert : Gumisüti + olvasztot csokit kikanalazok zsírpapírra elegyengetem hogy korong formája legyen szórok bele aszalt gyümölcsöt . Berakom a hűtőbe és ha megdermedt már kész is vannak a "csokifalatok" Lesz fehércsokis, étcsokis és tejcsokis.
Sajt kizárva mert utálom a sajtot :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!