Ebben a receptben mivel tudnám kiváltani a főzőtejszínt?
Hozzávalók: 600 g keszegfilé, 4 dl főzőtejszín, 1 tojás, zsemlemorzsa, vaj, só, fehér bors.
Daráld le a keszegfilét. Adj hozzá sót, borsot. Adagold hozzá a tejszínt majd a tojást is add hozzá. Formázz pogácsákat, panírozd zsemlemorzsába majd süsd ki vajon egy serpenyőben.
Ez a recept, bocsi, de valahol sántít... 60 deka halhúshoz eleve, ha hozzáteszel 4 deci tejszínt, akár palacsintát is süthetnél belőle.
csináld a halhúst úgy, 2 tejben áztatott elmorzsolt zsemlével, vagy fehérkenyérbéllel.1 tojás, de,ha finomabbra akarod egy közepes hagymát is reszelj bele. só, bors természetesen.
magyarul egy halfasírtot készíts, amít pogácsákba vagy kis rudakba formázva, prézlibe forgatva süssél ki, olajban, majd paírtörlőre szedd ki, hogy a feleslegeset olajat felszívja.
Hidd el nem bánod meg, ha megspórolsz 4 deci tejszínt, és nem kevés vajat.
#horgászné#
Bármilyen furcsa is, 30%-os habtejszínnel tökéletesen helyettesíthető. Ízre, állagra is egyforma. Sok külföldi országban egyébként nincs is főzőtejszín, vagy olyan ritka, hogy egyébként sem használják. Németországban élek, itt mindenki habtejszínnel főz, főzőtejszínt csak elvétve találni extranagy áruházakban is.
Tejföllel darabos lesz, összeáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!