Szilvás gombócot csinálok. A tűzön forgassam meg a gombócokat a zsemlemorzsában vagy tűzről lehúzva?
Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 16:57
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. márc. 18. 17:06
3/8 anonim válasza:
Megpirítod a morzsát, utána leveszed a tűzről. Úgy forgasd bele a gombócokat, hogy a vízből leszűrve rögtön a morzsához teszed.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2013. márc. 18. 17:42
5/8 anonim válasza:
Én a morzsához a pirítás végén fahéjat szoktam adni, nagyon jó illata lesz tőle. A gombócoknál arra vigyázz, hogy ne száradjanak meg, ahogy kicsit lecsepeg rögtön forgasd meg a zsemlemorzsában, különben nem tapad hozzá.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Hozzátapadt és nagyon finom lett! :) Majd legközelebb kipróbálom fahéjjal! :)
2013. márc. 18. 21:12
7/8 surmó válasza:
A gombócokat kifőzés után le kell csepegtetni. A morzsát serpenyőben szárazon(!) - nem vajban, olajban, vagy zsírban - aranysárgára kell pirítani és azonnal lehúzni a tűzről, mert megbarnul, megég!. A lecsepegtetett gombócokat ebben a morzsában, kell meghempergetni. Tálra tesszük és meghintjük porcukorral és kevés fahéjjal. Jó étvágyat!
8/8 anonim válasza:
Én is teszek a morzsába fahéjat és mielőtt leveszem a tűzről
cukrot is rakok bele ( legyen ideje elolvadni a cukornak). A vízből egyenest teszem egyesével a morzsába .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!