Mi a gond? Túró, citromaroma, cukor, vanillincukor lett összekeverve recept alapján, amiből gombócokat kellene formálnom, de folyós lett. Valakinek van ötlete, hogy mivel javíthatom? A mai ebédre kellene! Pontozom, aki hasznos tanácsot ad!
A gond valószinüleg az, hogy a túró nem lett lecsurgatva, igy benne maradt a savó.
Ha túrógombócor akrsz belöle, akkor grizt keverj (fél kg túróhoz kb 2-4 evökanállal) bele meg 1 tojást, hagyd legalább fél órát állni és csak utána formázd.
Ha netán desszert akarna lenni sütés/fözés nélkül, akkor zselatint (fél kg túróhoz 1 csomag) áztass le nagyon kevés hideg vizben 10-15 percre, utána kos lángön kevergetve olvaszd fel, vedd le a tüzröl és mindig csak 1 evökanálni túrós masszával keverd el, utána megint egy kanálnyit hozzá, amig kb. 1 dl lesz, utána összekeverheted a többivel, kicsit állni hagyod, és amikor kezd dermedni, akkor tudod formázni. Utána hütöbe teszed, amig teljesen megszilárdul.
Sok sikert.
Köszönöm!!!! Mentek a pontok!
Igen, desszert lenne... Beleforgatom pirított mandulaszeletekbe a túrógombócot, majd eperszirupot merek egy tányérra, és erre a gombócot.Mutatós nagyon.
Köszönöm Nektek, aranyosak vagytok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!