Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen borsóbol és hogyan...

Milyen borsóbol és hogyan főzitek a borsó főzeléket?

Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 14:14
 1/5 anonim ***** válasza:

zöldborsóra gondoltál?

zsíradékra a fagyasztott z.borsót, sót,cukrot, megpárolom, míg a levét elfővi, lisztet rá, pici pirospaprikát,vágott petrezselyemzöldet, felöntöm kevés vízzel, ha sűrűsödik, akkor plusz tejjel, felforralom és kész.(ötlet: ha kemény a z.borsó, akkor szódabikarbónával szórd meg a liszt előtt.Ne ijedj meg, fel fog habzani, de ez így jó.)

2013. márc. 18. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A normál borsófőzeléket zöldből, a sárgaborsófőzeléket sárgaborsóból. Az utóbbi egyszerűbb, mert nem kell bele sűrítőanyag. Az előbbiben kevés répa van és rántás (valószínűleg jobb híján zablisztet használnék, hacsak nem lennék igen kreatív passzban), valamint só, régen tejföllel és olykor ecettel ettem, de anélkül is működik. Ja, a pirospaprika alap.

Az alap sárgaborsófőzelék víz, só, sárgaborsó, de remekül megy hozzá a póréhagyma.


A sárgaborsó száraz, a zöldborsó többnyire mirelit, mert az a legfrissebb, még nem sikerült rábírnom ezt a gyenge földet, hogy értékelhető mennyiségű borsót teremjen, előbb fel kell javítani.

2013. márc. 18. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

árnyalnám a képet,

az üveges zöldborsó már megvan főzve,

a fagyasztott zöldborsó még nincs megfőzve,

2013. márc. 18. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Mirelitből, mert az üvegesnek borzasztó íze van, legjobban a zsenge borsót szeretjük. Kevés vízzel, 1 kockacukorral szoktam kb 5 percig főzni, majd egy vékony, pirospaprikás rántással berántom és adok hozzá kis tejet, vagy tejszint.
2013. márc. 18. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Fagyasztott zsengeborsóból. szódabikarbónát én is teszek bele egy késhegynyit, ettől szép zöld marad.

én is zsírra teszem fel, megpárolom, majd leszórom liszttel és egy picurka pirospaprikával. vízzel engedem fel apránként, kevergetve, hogy egyenletesen oldódjon a liszt.Néha egy kis tejet is teszek bele, ha túl sűrű lenne, de csak akkor, ha nem látja a párom...(Ő nem díjazza a tejes/tejfölös dolgokat )

2013. márc. 18. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!