Milyen borsóbol és hogyan főzitek a borsó főzeléket?
zöldborsóra gondoltál?
zsíradékra a fagyasztott z.borsót, sót,cukrot, megpárolom, míg a levét elfővi, lisztet rá, pici pirospaprikát,vágott petrezselyemzöldet, felöntöm kevés vízzel, ha sűrűsödik, akkor plusz tejjel, felforralom és kész.(ötlet: ha kemény a z.borsó, akkor szódabikarbónával szórd meg a liszt előtt.Ne ijedj meg, fel fog habzani, de ez így jó.)
A normál borsófőzeléket zöldből, a sárgaborsófőzeléket sárgaborsóból. Az utóbbi egyszerűbb, mert nem kell bele sűrítőanyag. Az előbbiben kevés répa van és rántás (valószínűleg jobb híján zablisztet használnék, hacsak nem lennék igen kreatív passzban), valamint só, régen tejföllel és olykor ecettel ettem, de anélkül is működik. Ja, a pirospaprika alap.
Az alap sárgaborsófőzelék víz, só, sárgaborsó, de remekül megy hozzá a póréhagyma.
A sárgaborsó száraz, a zöldborsó többnyire mirelit, mert az a legfrissebb, még nem sikerült rábírnom ezt a gyenge földet, hogy értékelhető mennyiségű borsót teremjen, előbb fel kell javítani.
árnyalnám a képet,
az üveges zöldborsó már megvan főzve,
a fagyasztott zöldborsó még nincs megfőzve,
Fagyasztott zsengeborsóból. szódabikarbónát én is teszek bele egy késhegynyit, ettől szép zöld marad.
én is zsírra teszem fel, megpárolom, majd leszórom liszttel és egy picurka pirospaprikával. vízzel engedem fel apránként, kevergetve, hogy egyenletesen oldódjon a liszt.Néha egy kis tejet is teszek bele, ha túl sűrű lenne, de csak akkor, ha nem látja a párom...(Ő nem díjazza a tejes/tejfölös dolgokat )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!