Túró gombóc készítése? 1 kérdés
Túrógombóc:
50 dkg túrót, 4 egész tojást, 2 dl búzadarát, kevés sót összegyúrunk és legalább egy fél napig állni hagyjuk.
Gombócokat formálunk belőle és sós vízben kifőzzük.
Ó, nem, itt nem kell burgonyás "alaptészta", a túrógombóc nagyon egyszerű dolog. Leírom Neked azt a receptet, amit én szoktam csinálni, hátha Neked is megtetszik. :)
TÚRÓGOMBÓC:
Hozzávalók:
* 50 dkg túró
* 2 tojás
* 4 evőkanál zsemlemorzsa
* 2 evőkanál liszt
* pici só
* 2 csomag vaníliás cukor
* porcukor ízlés szerint
* annyi tejföl, hogy formálható legyen
* egy fél citrom reszelt héja
* A tálaláshoz:
* pirított zsemlemorzsa
* tejföl
* porcukor
* vaníliás cukor
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, majd jöhet a többi hozzávaló. Jól összedolgozzuk,
majd forrásban lévő, de nem lobogó vízben kifőzzük.
Végül pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás cukorral és
porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.
50 dkg túróhoz én 2 tojást és 6 evőkanál búzadarát teszek. Ezen kívül csak egy csipet só és egy kiskanálnyi porcukor (nálam édesítőszer) kell hozzá.
Én fel szoktam verni a tojás fehérjét úgy keverem bele a tojássárgás, grízes túróba. Én csak 1 órát pihentetem, majd kifőzöm. Olvasztott vajba, majd pirított morzsába forgatom. A férjem porcukorral és porcukros langyos tejföllel eszi, én diabetikus levárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!