A halat hogyan készíted el, azon kívül, hogy kirántod?
szoktam grillezni raklett grillen hozzá rizs meg sajtmártás, aztán só borsozás majd paprikás kukoricalisztbe forgatás és kisütés hozzá fokhagymás szósz.
Kedvenc az ez a recept,isteni:
Aztán pl van hogy nem paprikás hanem sörtésztába sütöm ki burgonyával ez a fish and chips:
Spenótos halat is szoktam néha,spenót krumpli hal és tetejére mozarella tepsibe sütve.
És ez vár még kipróbálásra:
csak én ezt paradicsommal és fekete olivabogyóval fogom feldobni olyan görögösen:)
Nagyon sokat készítek halat,hetente kéthetente biztos és szeretem változatosan elkészíteni.
Mindig hekket használok vagy afrikai harcsafilét,ünnepekkor persze a halak királya a lazac is étlapra kerül.
Én nagyon szeretem,egészséges és finom is:)
Arab recept, tisztitas utan citromlevel, soval par percig hagyod, majd lemosod. Ezutan pacot keszitesz, v.hagyma, f.hagyma, koriender es kapor, amit turmixolsz, bele f.bors, p.paprika, so, de lehet vegetta is, s oliva olaj. Ebbe a pacban hagyod 1 orat, aztan lehet sutoben grillen sutni, vagy olajban a gazon.
Melle lencseszosz, parolt rizs, salata!
Őrölt borsos kukoricalisztbe forgatva ropogósra sütöm.
De szoktam a rántotthalon kívül még halászlét, halpaprikást is főzni:)
A rácponty is nagyon finom tud lenni, krumplis-lecsós-tejfölös tepsis alkotás.
Halkrokettet is csináltam már szálkamentes filéből.
A fentebb említettek közül paprikás-lisztbe vagy különböző bundákba forgatom.
nagyon finom, ha a liszt-tojás-zsemlemorzsa bundában a zsemlemorzsába darált diót és reszelt sajtot teszünk.
Vagy egyszerűen csak hosszában kettévágom, vajdarabkákat teszek rá, bőrös felével lefele teszem a tepsibe, alufólia alatt megpuhítom, majd anélkül megpirítom. Egyszerű, de finom. Ma is pont ezt (is) készítettem pontyból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!