Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott paradicsomot...

Katerina106 kérdése:

Fagyasztott paradicsomot hogyan tudnam felhasznalni?

Figyelt kérdés
Van kb 2-3 kg paradicsomom a melyhutomben.Az osszel kaptam valakitol, sajnaltam kidobni igy lefagyasztottam, de de csak csekely kis mennyiseg fogyott el.Van valakinek valami otlete mit kezdjek vele? minek tudnam megkesziteni?
2013. márc. 5. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
paradiccsomszósz pizzára. Kiolvasztod, leturmixolod, fűszerezed, megkened vele a pizzát.
2013. márc. 5. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanúgy használom , mint a friss paradicsomot . A fagyasztott és darabolt paprikából és a paradicsomból nagyon jó lecsót lehet főzni ( mégha nem is teljesen olyan mint a friss), pörköltbe és minden olyan ételbe amibe nyáron friss paradicsomot teszel . Ha félig felengedett már tudod darabolni .
2013. márc. 5. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én az ősszel direkt azért raktam el paradicsomot a fagyóba (4-be vágtam és bezacsiztam), hogy lecsót készítsek belőle.

2 kg-ot raktam el, 4x főztem belőle.

Amikor a hagyma, a zöldpaprika a kolbival már össszedinsztelődött, akkor raktam bele fagyosan (ha tudod azért a zacsiban klopfolóval egy kicsit törd meg) a paradicsomot. Addig, amíg teljesen kiolvad, állj ott, hogy kavargatni tudd, utána lassú tűzön rotyogtasd, mert hirtelen úgy néz ki, mintha semmi más, csak csupa víz lenne az egész.

Amikor vissza-sűrűsödött, (mi mindig) a készre főzött rizst belekavartuk, és kész.


De használhatod zöldség-levesbe is, 1-2 szemet pörköltbe is, akármibe, amibe egyébként nyáron a nyers paradicsomot használod.

2013. márc. 5. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van jócskán még a fagyóban, de legalább májusig kitart, míg kapni friss paradicsomot. Szoktam használni 1-1 darabot levesekbe, pörköltekbe, de sokat elhasználtam már pizza szósznak, lecsónak, gombapörköltbe, vagy tepsis húsokhoz, paradicsomos húsgombóchoz is jó az alaplébe, de nagyon finom mártást is tudsz készíteni belőle olasz tésztákhoz, spaggetihez, jó sok bazsalikommal.
2013. márc. 5. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!