Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek jó pampuskát,...

Hogyan készítsek jó pampuskát, krumplis lángost?

Figyelt kérdés
A nagyi mindig olyan finomat csinált. Nekem nem sikerül. Nyúlik meg ragad... és csak felidegesít. Próbáltam recept alapján is. Már csak arra tudok gondolni, h biztos vannak apró trükkök, amire érdemes odafigyelni. Várom a sok-sok javaslatot, jó tanácsot! :)

2013. márc. 2. 09:58
 1/3 Bia678 ***** válasza:

hozzávalók 4 főre

0,5 kg liszt

20 dkg főtt burgonya

3 dkg élesztő

1 tk cukor

1 tk só

2 dl tej

0,5 l olaj a kisütéshez (napraforgó olajat használtam)

elkészítés

A burgonyát puhára fözzük.

A lisztet elkverjük a sóval.

A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.

Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.

Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.

Még 20 percig pihentetjük.

Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.

A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.

Még melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával, tehetünk rá tejfölt, reszelt sajtot.

Remélem segítettem :)

2013. márc. 5. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd kiderül, mert már sok receptet kipróbáltam. Mondjuk egyik sem élesztős volt, mert abból nem tudok a levesbe gombócokat rakni. Meg a nagyi se élesztőset csinált. :)
2013. márc. 14. 16:21
 3/3 anonim válasza:
Hát szerintem amit a nagyid csinált az tuti a burgonyás tészta.Amiből(gölödin v. fokhagyma leves)a levesbe sok apróbb gombócot tett és volt mellé nudli vagy valamilyen gombóc.Héjában sós vízben megfőzöd a krumplit(csak régi),meghámozod,krumlinyomóval összetöröd.Tehetsz bele 1 tojást(ha nincs nem lesz gond)teszel bele egy pici sót,csipetnyit adsz hozzá lisztet amennyit "felvesz" én egy pici vizet is szoktam,hogy jól összeálljon.Jól gyurható tésztát csinász belőle,hogy a kezedre már ne ragadjon.Én néhány éve a tvpaprikán láttam,hogy olya állagura ,nem túl keményre,csináták(azóta én így csinálom,bevál,egyszerübb)Szóval jól lisztezett(atésztába finom+rétes,nyújtás csak finom)kinyújtom .Pampuskához derelyemetszővel felcikkezem és teflonserpenyőben,vagy nem túl forró palacsintasütőben megsütöm.Bár sparhelten vagy villanyplatnin az igazi.Ha ez az és sikerült kérlek üzenj vissza.Jó étvágyat!
2013. máj. 25. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!