Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom rakott tésztát, hogyan...

Finom rakott tésztát, hogyan készítsek?

Figyelt kérdés
Van hozzá juhtúróm,finom füstölt házi szalonnát,sajtom,tejfölöm,tejem,tojásom,penne tésztám.Még soha nem csináltam,csak gondoltam ki kellene próbálnom,a tepsit ki kell vajazni zsírozni vagy prézlit kell tenni alá?

2013. jan. 29. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hat en megcsinalnam mintha turoscsusza lenne, osszekevernem, a tejfolt tojassal elkeverve raontenem a tetejere, megszornam sajttal es megsutnem. Csak kikennem a tepsit, nem raknek ra prezlit.
2013. jan. 29. 13:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Mi vajazni szoktuk ilyenkor, azt érdemes, hogy ne égjen oda. A tésztát főzd ki, csepegtesd le, hűtsd ki egy kicsit. 1-2 tojást keverj ki tejföllel, ehhez add a fűszereket (só, bors, amit akarsz).

A tésztát tedd egy tálba, keverd össze a szalonnával és a túróval. Ezt oszlasd el a tepsiben. Öntsd nyakon a tejfölös-fűszeres dologgal (ez az, ami majd összetartja, amitől nem esik szét, ha kiveszed). A tetejét szórd meg sajttal.

Prézli nem kell. Tejfölös, túrós étel alá ne zsírozz, hanem vajazz/margarinnal kend ki.

2013. jan. 29. 14:31
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat,ezek alapján így készítettem el:

-megfőztem a tésztát(pennét használtam)

-kivajaztam a tepsit

-serpenyőben vajon kipirítottam a szalonnát és a juhtúrót

-2 tojást kikavartam egy pohár tejföllel

-a tepsibe raktam egy sor tésztát rá a szalonnás túró fele,és még tejfölt tettem rá,következő sor tészta,szalonnás túró,tejföl,egy kevés tej,és reszelt sajt

-200 fokon sütöttem 25 percet.

Nagyon finom lett.

2013. jan. 31. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!