Finom rakott tésztát, hogyan készítsek?
Mi vajazni szoktuk ilyenkor, azt érdemes, hogy ne égjen oda. A tésztát főzd ki, csepegtesd le, hűtsd ki egy kicsit. 1-2 tojást keverj ki tejföllel, ehhez add a fűszereket (só, bors, amit akarsz).
A tésztát tedd egy tálba, keverd össze a szalonnával és a túróval. Ezt oszlasd el a tepsiben. Öntsd nyakon a tejfölös-fűszeres dologgal (ez az, ami majd összetartja, amitől nem esik szét, ha kiveszed). A tetejét szórd meg sajttal.
Prézli nem kell. Tejfölös, túrós étel alá ne zsírozz, hanem vajazz/margarinnal kend ki.
Köszönöm szépen a válaszaitokat,ezek alapján így készítettem el:
-megfőztem a tésztát(pennét használtam)
-kivajaztam a tepsit
-serpenyőben vajon kipirítottam a szalonnát és a juhtúrót
-2 tojást kikavartam egy pohár tejföllel
-a tepsibe raktam egy sor tésztát rá a szalonnás túró fele,és még tejfölt tettem rá,következő sor tészta,szalonnás túró,tejföl,egy kevés tej,és reszelt sajt
-200 fokon sütöttem 25 percet.
Nagyon finom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!