Csirkecomból mit készítsek amihez tésztát lehetne enni? Pörkölt kizárva! Ötletek? Elkészítést is kérnék.
Ezt lehet sütni is és főzni is.
Dinsztelj meg egy póréhagymát olajon, tedd bele a combokat, majd só, bors. Rotyogtasd, míg levet ereszt, aztán tejszínnel öntsd fel, és tegyél bele szerecsendiót (annyit, hogy karakánul érződjön az íze).
Rotyogtasd tovább, míg megfő. Tésztával, rízzsel tálalhatod.
Ha jénaiban sütöd, akkor a szerecsendiós, tejszínes szósszal öntsd nyakon a sütés vége felé.
csontozd ki, a csontokat tedd el egy leves alaplének máskorra.
a combot vágd csíkokra. egy jó fej hagymát finomra vágva dinsztelj meg, tedd rá a húst és fehéredésig kevergesd.
közben sózd és fedő alatt párold addig míg saját leve van.
ha azt elfőtte egy kis vízzel mindig pótold, hogy sűrű szaftos legyen a hús. fokhagyma, majoranna, bors mehet bele, ez így már egy alaptokány.
lehet zöldségekkel variálni, gomba, zöldborsó, zöldbab,
akkor mindig más lesz a neve, de az alap mindig ugyanaz.
főzőtejszínnel, tejföllel, mustárral is lehet nagyon jól
dúsítani, ízesíteni.
ha egy kis föstölt szalonnával kezded a hagyma párolását még finomabb lesz a tokány.
tésztával, rizzsel, nokedlivel egyaránt nagyon finom.
Ne olajjal,hanem zsírral főzd. Sokkal finomabb lesz a leve így.
Egy edényt zsírozz ki. A kicsontozott combokat tedd bele egymás mellé. Tegyél rá sok karikára vágott vöröshagymát, a tetejére házitejfölt,vagy főzőtejszínt. Fedd le,és süsd addig,míg a hús megpuhul.
Tejfölből, mustárból és fokhagymából készíts pácot, tehetsz bele pici sót meg borsot is. A csirkecombokat egy-két helyen vágd be csontig, és kend meg őket mindenhol a mustáros szósszal. (Hagyhatod néhány órát állni, akkor jobban átjárják az ízek, de nem muszáj.) Tedd kiolajozott/kizsírozott jénaiba vagy tepsibe, öntsd rá a maradék pácot, takard le fóliával, és süsd, amíg meg nem puhul. Ha már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Isteni finom, pikáns szaftja lesz, mi imádjuk. :)
Egyszerűbb, gyorsabb verzió: a kifilézett csirkecombot csíkozd fel, fokhagymával kevés olajon pirítsd meg, önts rá tejszínt, tegyél bele sót, borsot, mustárt, és forrald össze. Ezt is nagyon szeretjük, kicsit "szószosabb" és könnyebb, mint az előző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!