Hamisgulyást szeretnék főzni, leírnátok az alapanyagokat, és az elkészítést?
Kezdő szinten van a főzőtudományom,ilyet még nem főztem,és a recept könyv nem írja le pontosan mit is rakhatok bele,annyit ír leveszöldség,(nekem van itthon sárgarépa,krumpli,zellerlevél ennyi elég bele?nokedlit baj lenne ha raknék bele?).Ízesítést egyáltalán nem ír.
Bocs a sok kérdésért,csak segítőkész válaszokat kérnék.
Előre is köszönöm!
Csinálsz egy pörköltalapot (hagymát megpirítod, rá a piros porpaprika), majd beleteszed a zöldségeket (s.répa, zeller, ha levél van, az is jó, petrezselyemgyökér+zöldje, krumpli), felengeded vízzel, megfőződ, és szaggathatsz bele nokedlit vagy csipetkét. De ha valami apró tésztát főzöl bele, az is jó.
Én a gulyáslevesbe mindig rakok köménymagot és gulyáskrémet, nagyon feldobja az ízét.
Szia!
Hagymát olajon mergpárolsz, beleteszed a 1,5*1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát, kicsit megfuttatod, majd jöhet bele a sárgarépa, a zöldborsó. Ezt is kicsit megfuttatod. Van aki szokott bele rakni fehérrépát is. Maj beleszóród az apróra vágott petrezselyemzöldet. Leveszed a tűzről, picit hagyod, hogy kihüljön, majd mehet bele pirospaprika.
Visszateszed a gáztüzhelyre, felöntöd hideg vízzel. ízesíted sóval borssal. majd megfőzöd a zöldségeket. Mikor megfőtt rendesen beállítodf az ízét, majd egy kevés csípőspistát raksz bele. tálaláskor meg a csészében lévő levest megszóród apróra vágott petrezselyemmel
Hát nekem minden hozzávalóm van csak petrezselyem gyökér nincs,az nagy baj?
Amúgy köszi a gyors választ,legalább már tudom hogy kezdjek hozzá!
igen, a répa a zeller /levél/ tökéletesen elég bele.
és valóban a kömény teszi gulyásossá, a tulajdonképpeni
krumplilevest.
ma 20:14
A hamis gulyás attól "hamis", hogy nincs benne hús. Az, hogy tifelétek hogy csinálják, az teljesen mindegy, attól még más szeretheti.
20:14-es!
Ha nem értesz hozzá,minek szólsz bele?képzeld megcsináltam és nagyon finom lett el is fogyott mind,és a páromnak főztem.De szerintem ezt még egy ovis is tudja hogy attól hamis hogy hiányzik a hús!
Amúgy mindenki másnak köszönöm a segítséget,a páromnak ízlett!(meg nekem is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!