Olcsó receptek variálása?
sajna túl sokat nem tudunk költeni mindenféle hozzávalóra egy hétig, így valami olcsóbb ételeket szeretnék elkészíteni. mindegy ha sokáig tart, mindegy hogy leves vagy egytálétel vagy köret, a lényeg hogy valami újdonság legyen. ezeket csináltam mostanság többször is, már unjuk, ezért is kellene valami más:
rakott krumpli, krumplipaprikás, babfőzelék, bableves, bolognai spaegetti, mexicoi csilis bab tortillával, pizza, mindenféle melegszendvics, rántotta, lecsó, krumplis tészta, sajtos és túrós tészta, palacsinta, palócleves, fokhagymakrémleves, csirkepöri, gombapöri, carbonara, oldalas, rántott hús, sültkrumpli.
valami újdonság kellene ami nem túl drága.
pl ma lencsefőzeléket csinálok virslivel, holnapra pedig gulyásleves a terv.
egyébként főként ezek vannak itthon: krumpli, vöröshagyma, fokhagyma, egy kis disznóhús (talán pecsenye vagy comb), élesztő, liszt, tojás, tejföl, szalonna, tej, szalámi, sajt. kb ennyi.meg fűszerek.
gondolkodtam valameilyen nokedlis kajában is, de már nincs tippem. előre is köszi! :)
császár morzsa ,brassói , tojásos nokedli ,
disznó comból pörkölt nokedlivel ezt lehet 2 napra
Disznó comb felét le is darlhatod stefániának burgonya főzelékel
tojásos nokedli , tojás leves , tejfölös burgonya leves ,
kakaós csiga
tejfölös krumplikrémleves sült szalonna chipsszel
tojásleves
gulyásleves után tudnál csinálni
sajtos.tejfölös lángost, krumplispogácsa
nudli
tojásos nokedli
sült hagyma és krumpli sütőben, hozzá tejfölös ecetes hagyma
egytálétel
egy kis olajon megdinszteled a hagymát, majd az ekőre megfőzött krumplit rákarikázod, bele mehet szalonna és disznóhusi felkockázva és ezt így megfőzöd utolsó 20percbe ráütsz pár db tojást tálalás elött reszelt sajttal megszórod
husos tejfölös palacsinta
sajtos bundáskenyér fokhagymával
krumplifőzelék sült oldalassal
fánk lekvárral
tócsni
tejfölös alapon egy pizza minden jóval ami van otthon
rántott hagyma, sajt krumplipürével
hagymás törtkrumpli hússal
káposztástészta
pásztortarhonya
székelykáposzta
rizseshús
palacsinta
tejberizs
mákostészta
öntött karfiol
Ha a tojásos nokedlit fel akarod turbózni egy kicsit, a következőt ajánlanám, persze, ha szeretitek a gombát.
Zsiradékon húsos szalonnacsíkokat olvasztunk, majd ezen megdinszteljük a hagymát. kb 20-25 dkg vékonyra szelt gombát is megpárolunk rajta, majd hozzákeverjük a közben elkészült nokedlit.
zsiradék legyen alatta, mert még jön a felvert tojás, amit ráöntünk a nokedlire és tetszés szerinti állagúra sütjük vele. extra finom, ha a tényéron a forró nokedlit megszórjuk egy kis reszelt sajttal.
Bármilyen savanyúság, cékla ( tavasztól friss fejes saláta ) passzol mellé.
A meglevő disznóhúsból most én is pörköltet csinálnék nokedlivel. Abból kavarnék annyit, hogy másnapra maradjon és elég legyen tojásos nokedlinek.
Ha egy maréknyi marad a pörköltből, akkor viszont:
a nokedli maradékot tedd egy kizsírozott, tejfölözött zománcos tepsi aljára, tetejére borítsd a pörkölt maradékot, annak a tetejére tégy hordós aprókáposztából dinsztelt káposztát. A legtetejét ismét megkened tejföllel (ha van egy kis reszelt sajt is mehet rá) és bedugod a sütőbe. Így a maradékokból másnap is egy újfajta, de laktató kaját hoztál össze.
Persze ha marad annyi, nyugodtan csinálhatsz húsos káposztát is, másnapra, max. egy kis rizzsel is megdúsítod és kész a következő napi kajátok is.
Sertés vagy csirkemáj. 1 kg cca 650 Ft. Abból lehet szelni rántani, jut belőle resztelt májnak, valami tokányszerűnek. Különböző köretekkel: törtkrumplival, kelkáposzta-főzelékkel, krumplifőzelékkel lehet variálni, a tokányszerűen (borssal egyéb fűszerrel készített csíkokra vágott májhoz) főtt rizst és arra valami mártást készítenék. PL. fokhagyma-mártást, vagy sajt-mártást, gomba-mártást.
Attól függ hányan vagytok, 1 kg sertésmájat 3-4 evésre (főzésre) el tudsz osztani.
Csirke csontosából: far-hát-nyak-szárny imádom a rizseshúst, de nagyon jó pörköltnek is, és ha akarod, összefőzöd pirított tarhonyával, akkor is kiadós.
Nagyon szeretem a rántott kelkáposztát: úgy vágd cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsa, az összefogja a leveleket. Lobogó sós vízben csak annyi időre főzd, hogy a levelek színe "elkezdjen" üvegesedni. Lapáttal kiszeded, besózod, majd panírozod, és körettel imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!