Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Serpenyőben készült étel...

Serpenyőben készült étel receptek?

Figyelt kérdés
Valami könnyen elkészíthetőt szeretnék, de különlegeset...keresgélek már 20 perce, de semmi jót nem találtam. Ötletek? :) Köszi.
2013. febr. 19. 22:34
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Hát ezt egy kissé szűkíthetnéd...

Serpenyőben kb bármit el lehet készíteni, millió ötletem lenne...

2013. febr. 19. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Még én se tudom mit szeretnék... esetleg valami zöldséges húsos ételt. Amihez nem kell nagy főző tudomány. Nem szeretném megmérgezni a barátomat, egy rosszul elkészített vacsorával :D
2013. febr. 19. 22:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak serpenyős étel, úgy értem ami egytálétel és ott készül? Jambalaya hasonló (olyasmi, mint a mi rizses húsunk, csak eltérő hús, fűszerezés, keress rá!)


Ezt viszont nagyon tudom ajánlani.

Lehet csirkemell, filézett csirkecomb, tarja vagy karaj, akár marha is, én mellből vagy combfiléből szeretem a legjobban:


A húst vékony, kis szeletekre vágod (mintha rántanád, csak kisebbekre, 3-4 falatnyi legyen egy darab, klopfolni nem kell!). Vastag falú serpenyőben duplaaljúban, vagy wokban vajon vagy olíva olajon megpirítod, amikor megvan mind, visszapakolod a serpenyőbe az egészet és felöntöd annyi fehérborral (marhához inkább vörössel), hogy ellepje. Letakarod, alacsony lángon hagyod párolódni 20 percet, néha megkeverheted, megforgathatod. Közben szezongyümölcsből pucolsz egy keveset, 2-3 alma, körte, egy narancs, pár szem eper, szőlő, barack - ezekkel nagyon jó! 1 cm-es kockákra vágod. 20 perc elteltével leveszed a fedőt, lángra teszed, és elpárologtatod a bort. Zsiradékot néha pótolni kell ilyenkor. Amikor már csak kevés bor van rajta, bedobod a gyümölcsöket a hús mellé, az almát különösen ajánlom, de a többivel sem rossz. Picit pirítod még az egészet, majd kész is. Ha szereted, gombát is tehetsz mellé, de ezt a párolódás közben akkor. Köretnek lehet krokett, tepsis burgonya, rizs, rizibizi, gombás vagy zöldséges köret, krumplipüré... tehát bármi. Viszont nagyon finom a következővel:


A burgonyát meghámozod, cikkekre vágod, majd forrásban lévő vízbe dobod 8-10 percre. Kiveszed, hagyod elgőzölni egy kiterített konyharuhán, mehet egy tepsibe, majd fűszerezed: só, bors, rozmaring, és amit még találsz, vagy szeretsz (a rozmaringot mindenképp ajánlom, angyon illik hozzá!). Olívaolajat csurgatsz rá, lefeded, majd puhára sütöd a sütőben. Ha kész, csak egy kis színt pirítasz még rá. Ehhez csinálhatsz akár valamilyen gyümölcsmártást is, a húshoz illik. Serpenyőben is készítheted, de akkor főzd egy kicsit tovább. Vagy az is nagyon jó, ha héjában megtisztítod a burgonyát, alaposan megszurkálod, és bedobod a sütőbe a rácsra, magas hőfokon. Ha megpuhult, nagyon finom, csak pucolni és fűszerezni kell, ha kell 8van aki csak simán szereti). Mindenképp szurkáld meg alaposan, különben sütés közben felrobbannak :)


Remélem tudtam segíteni, majd írj, végül mi mellett döntöttél! Sok sikert!

2013. febr. 19. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Ja igen, ez a 20 perc párolódás csak kb, minimum ennyi, a hús mindenképp jó puha legyen, amikor elfőzöd a bort róla! Egy kis színt még adj neki utána.


Hármas voltam :)

2013. febr. 19. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Megint hármas, az egyik legfontosabbat elfelejtettem :)


Miután felvágtad a húst, fűszerezd! Só, bors, és bőséges őrölt kömény kerüljön rá, egy nagyon kevés mustár is mehet. 1-2 órát hagyd így állni, és utána kezdd el a sütést. Elvégre az étel neve fehérboros köményes csirke... :)

2013. febr. 19. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Nagyon jókat írtál, holnap megyek vásárolni, addig eldöntöm. Aztán majd megírom, hogy sikerült...köszi még egyszer! :)
2013. febr. 19. 23:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben! Sózni amúgy is mindig elfelejtek, kicsit szétszórt vagyok.
2013. febr. 19. 23:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomos gombás hús


Vékonyra szelt 50 kg csirkemell vagy karajra

só, bors, forgasd lisztbe

olaj margarin keverékén hirtelen piritsd meg amig szint kap

vedd ki a serpenyöből

felszeletelt 40 dkg gombát a serpenyöben addig pirits míg elfövi a levét

ekkor 2 db darabolt pari konzer

1 pohár bor

1 belemorzsolt leveskocka

bors, rozmaring, 3 g. z. fokhagyma

a húst felcsíkozva tedd visz

addig fözd míg besürüsödik a mártás

2013. febr. 19. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt ajánlom,egyszerű de nagyon finom!


[link]


Én üvegtésztával szoktam,de lehet spagettivel is.

2013. febr. 19. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
kvittagirl,amit ajánlottál az nagyon jó recept ezt meg én csinálom meg.
2013. márc. 11. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!