Serpenyőben készült étel receptek?
Hát ezt egy kissé szűkíthetnéd...
Serpenyőben kb bármit el lehet készíteni, millió ötletem lenne...
Csak serpenyős étel, úgy értem ami egytálétel és ott készül? Jambalaya hasonló (olyasmi, mint a mi rizses húsunk, csak eltérő hús, fűszerezés, keress rá!)
Ezt viszont nagyon tudom ajánlani.
Lehet csirkemell, filézett csirkecomb, tarja vagy karaj, akár marha is, én mellből vagy combfiléből szeretem a legjobban:
A húst vékony, kis szeletekre vágod (mintha rántanád, csak kisebbekre, 3-4 falatnyi legyen egy darab, klopfolni nem kell!). Vastag falú serpenyőben duplaaljúban, vagy wokban vajon vagy olíva olajon megpirítod, amikor megvan mind, visszapakolod a serpenyőbe az egészet és felöntöd annyi fehérborral (marhához inkább vörössel), hogy ellepje. Letakarod, alacsony lángon hagyod párolódni 20 percet, néha megkeverheted, megforgathatod. Közben szezongyümölcsből pucolsz egy keveset, 2-3 alma, körte, egy narancs, pár szem eper, szőlő, barack - ezekkel nagyon jó! 1 cm-es kockákra vágod. 20 perc elteltével leveszed a fedőt, lángra teszed, és elpárologtatod a bort. Zsiradékot néha pótolni kell ilyenkor. Amikor már csak kevés bor van rajta, bedobod a gyümölcsöket a hús mellé, az almát különösen ajánlom, de a többivel sem rossz. Picit pirítod még az egészet, majd kész is. Ha szereted, gombát is tehetsz mellé, de ezt a párolódás közben akkor. Köretnek lehet krokett, tepsis burgonya, rizs, rizibizi, gombás vagy zöldséges köret, krumplipüré... tehát bármi. Viszont nagyon finom a következővel:
A burgonyát meghámozod, cikkekre vágod, majd forrásban lévő vízbe dobod 8-10 percre. Kiveszed, hagyod elgőzölni egy kiterített konyharuhán, mehet egy tepsibe, majd fűszerezed: só, bors, rozmaring, és amit még találsz, vagy szeretsz (a rozmaringot mindenképp ajánlom, angyon illik hozzá!). Olívaolajat csurgatsz rá, lefeded, majd puhára sütöd a sütőben. Ha kész, csak egy kis színt pirítasz még rá. Ehhez csinálhatsz akár valamilyen gyümölcsmártást is, a húshoz illik. Serpenyőben is készítheted, de akkor főzd egy kicsit tovább. Vagy az is nagyon jó, ha héjában megtisztítod a burgonyát, alaposan megszurkálod, és bedobod a sütőbe a rácsra, magas hőfokon. Ha megpuhult, nagyon finom, csak pucolni és fűszerezni kell, ha kell 8van aki csak simán szereti). Mindenképp szurkáld meg alaposan, különben sütés közben felrobbannak :)
Remélem tudtam segíteni, majd írj, végül mi mellett döntöttél! Sok sikert!
Ja igen, ez a 20 perc párolódás csak kb, minimum ennyi, a hús mindenképp jó puha legyen, amikor elfőzöd a bort róla! Egy kis színt még adj neki utána.
Hármas voltam :)
Megint hármas, az egyik legfontosabbat elfelejtettem :)
Miután felvágtad a húst, fűszerezd! Só, bors, és bőséges őrölt kömény kerüljön rá, egy nagyon kevés mustár is mehet. 1-2 órát hagyd így állni, és utána kezdd el a sütést. Elvégre az étel neve fehérboros köményes csirke... :)
Paradicsomos gombás hús
Vékonyra szelt 50 kg csirkemell vagy karajra
só, bors, forgasd lisztbe
olaj margarin keverékén hirtelen piritsd meg amig szint kap
vedd ki a serpenyöből
felszeletelt 40 dkg gombát a serpenyöben addig pirits míg elfövi a levét
ekkor 2 db darabolt pari konzer
1 pohár bor
1 belemorzsolt leveskocka
bors, rozmaring, 3 g. z. fokhagyma
a húst felcsíkozva tedd visz
addig fözd míg besürüsödik a mártás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!