Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fánk tésztáját keleszteni...

A fánk tésztáját keleszteni kell, vagy csak össedolgozni is már sütni is?

Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 22:28
 1/7 anonim ***** válasza:
A fánkot keleszteni kell. (ez a titka a jó fánknak)
2009. szept. 10. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Hogyan és meddig keleszem?
2009. szept. 10. 22:34
 3/7 anonim ***** válasza:
45%

Még mielőtt megkérdezed, hogy mennyi liszt kell a fánkhoz, azt javaslom, hogy üss fel egy szakácskönyvet, ott pontosan leírják

- mi kell hozzá

- meddig kell keleszteni

- hogyan süsd ki és miben


Nem lenne egyszerűbb?... :-P

2009. szept. 10. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Kössz...
2009. szept. 10. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:
95%
Fontos,hogy a fánkot meleg helyen készítsd és ott is keleszd,amíg a duplájára nem nől.Ha megfázik a fánk,nem lesz jó szalagos.
2009. szept. 10. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 igabcsy ***** válasza:

És nagyon fontos a jó kidolgozás. Igenis időt kell szánni rá. A fánk tésztája akkor lesz szép szalagos, ha rendesen ki van dolgozva - ez nem nokedlitészta, hogy csak összekeverem aztán kész.

Figyelni kell a kelesztés hőmérsékletére és az idejére is. Túlkeleszteni sem ajánlatos.

Elég kényes tészta, de a szakácskönyvekbe egészen jól levan írva, hogy mit hogyan csinálj. Ha betartod a pár apró trükköt, akkor nem lehet elrontani.

2009. szept. 10. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Szalagos Fánk

Hozzávalók:

1kg liszt

1dkg só

10 dkg cukor

10 dkg margarin

1 tojás

3 dl langyos tej

5 dkg élesztő

Az élesztőt 1dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk majd hozzáadjuk a többi kimért anyaghoz és összegyúrjuk. Félkemény állagú tésztát kell hogy kapjunk ha nem az akkor még tejet kell hozzáadni. Amikor összeállt akkor jó simára kell dagasztani. Ne legyen túl lágy a tészta. Ezután kb 1 órát kelesszük a tálban, letakarva, huzatmentes helyen. Kelesztés után kb 6-7 dkg-os golyókat formázunk belőle majd a gyúrótáblán így kelesszük tovább, itt is huzatmentes helyen letakarva tiszta konyharuhával. Amikor megkelt a tészta óvatosan bő forró olajba rakjuk a tésztát arra ügyeljünk nehogy összeessenek a tészták.Kb 2-3 percig sütjük az egyik oldalát majd átforditjuk és a másik oldalát is ugyanennyi ideig.Fontos a bő olaj mennyisége mert csak igy lesz szalagos a fánkunk.


maszatka

2009. szept. 11. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!