Szoktatok instant sütő élesztőt használni? Bevált? Ugyanúgy kell pihentetni, dagasztani keleszteni, mint a kockát?
Az egy csomag száritott élesztö fele annyinak felel meg, mint az egy kocka.
Azinkivül ha elolvasod, hogy mi minden van még benne, akkor legalább is elgondolkodsz, hogy tényleg akarod-e használni. (Nekem a sok adalék nem szimpatikus ötlet, és fölösleges is)
A kocka sokkal jobban keleszt, a száritott lassabban. Nakem ugy müködött jobban, ha elöször tejben felfuttatod, és utánna ugyanúgy használod, mint a kockát.
Régebben tartottam itthon arra, hogy ha gyorsan kell, és nem akarok boltba menni, de idöközben rájöttem, hogy ha a kockát lefagyasztom, sokáig - min. 1 év - eláll, ha kell, csak a langyos folyadékba teszem és ugyanúgy használom, mint a frissen vettet.
Sziasztok!
Én az instant élesztő mellett szeretnék kicsit "kiállni" :))
Én mindig ezzel sütök. Cukros tejben futtatom, és gyönyörű kelttésztáim szoktak sikerülni. Nekem nagyon bevált, mert a kocka valahogy mindig rámpenészedik, az instantból meg raklapszámra lehet itthon tartani, és bármikor előkaphatom. Elég gyakran kell előkapni... :)
Szerintem bátran próbáld ki, én nem csalódtam, sőt.
Üdv :)
ma 19:00-es: az elötted levö vagyok, én éppen ezért fagyasztom le a kockaélesztöt, igy mindig van otthon.
A porral is szépen lehet sütni, csak nekem a sok felesleges adalékok nem tetszenek.
Sokáig én is a száritottat használtam, aztán egyszer valamiért kockát vettem és meglepödve tapasztaltam, hogy mennyivel jobban keleszt. Azóta inkább ezt használom.
Szia!
Jobb, ha felfuttatod a szárítottat, mert jobban eloszlik majd a hozzávalókkal és nem képződnek élesztőcsomók a tésztában. És ha futtatod, hamarabb kel a tésztád, mert több élesztőgombácska képződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!