Hogyan kell keleszteni? Tudom, hogy meleg helyre kell tenni, de pl hova? Valami egyszerüt irjatok, ne olyat h nyitsd ki kicsit a sütöt.
Szia!
Én az ágynemű közé szoktam tenni, és rádobok egy polár takarót.
A kelesztéshez csak mérsékel meleg kell, ha forró, akkor elpusztulnak az élesztögombák.
Ilyenkor elég a szobahömérséklet, télen jó a füzés közelébe tenni, régen az ágyba tették a tálat (ruhaszalvétával letakarva) és utána ráhajtották a takarót.
Általában legalább egy órát kell keleszteni a tésztát, illetve amit a duplájara megkel.
Lehet hidegen is keleszteni (hütöben), de akkor sokkal hosszabb idöre van szüksége, legalább egy éjszakára.
Én a mikróba pár percig rakok bele egy tál vizet,és utána rakom bele a keleszteni való tésztát.
Lehet kinevettek,de azóta igy csinálom mióta Anyóséknál laktunk és ott a konyhába nem volt fütés és volt olyan hogy télen 4-5 fokok voltak.A szobába meg nem akartam bevinni mert gyermekeim mindig nyalakodtak.:)
Azóta már saját lakásba lakunk ahol központi fütés van de még mindig igy csinálom mert gyorsabb igy,hamarabb megkel.
mi legutóbb úgy csináltuk (koliban)hogy előttünk használta vki a tűzhelyet, és a 4 langyos lap közé raktuk a tálat maiben kelesztettünk (hőálló porcelán)
így elég gyors volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!