Tarhonyás húshoz meg kell piritani a tarhonyát?
Figyelt kérdés
2013. febr. 25. 09:58
1/6 anonim válasza:
Igen, akkor finomabb, és zsírban pirítsd.
2/6 anonim válasza:
Mi kétféleképpen is csináljuk:
1.Pörkölt-maradék esetén elkészítem a pirított tarhonyát (=kevés zsíron átforgatom, majd sóval, borssal, kevéske vízzel földő alatt puhára párolom) és ehhez kavarom hozzá a pörkölt-maradékot és összerotyogtatom.
2.Valójában húsos tarhonyának nevezzük a másikat: felteszed a husit főzni pörköltnek, amikor már félfövésben van, akkor néhány szem falósabbra vágott krumplit is rakunk bele, amikor ez is félfövésben van, akkor annyi tarhonyát, (=ahány tányér, annyi marék) hogy a végén kellemes állagú, kellemes ízű kaját kapjunk. Persze szükség esetén a vizet és a sót pótolni szoktuk.
3/6 anonim válasza:
Igen, mi megpirítjuk, majdnem készre főzzük, és úgy keverjük össze a pörkölttel.így kevesebb nedvességet szív fel a pörköltből, és finom szaftos marad a tarhonyáshús.
6/6 anonim válasza:
... de, én zsíron szoktam,(személy szerint ) de kinek a pap, kinek a papné:) megboldogult anyósom szokta volt mondani, hogy neki a fia is megfelel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!