Házi tarhonyát vagy a gépit szeretitek?
Inkább a gépit, bár csak pörkölthöz szoktunk tarhonyát enni, ahhoz meg szerintem jobbat is passzol.
A házit főként azért nem szeretem, mármint a szárítottat, mert a fele szétmorzsállott a zacsiban.
Amikor még a tarhonya a mi házunkban készült, akkor még azt szerettem jobban, mivel abban kb. egyforma méretű szemek voltak, és egyszerre főttek meg.
Amit a boltban kapok házit, abban össze van rakva egy csomagba a legkülönbözőbb méretű tarhonyák, képtelen vagyok úgy főzni, hogy kb. mind egyszerre főjjön meg.
Ezért inkább veszem a gépi, u.n. sörét tarhonyát, azzal nincs olyan gondom, hogy az egyik még fövetlen, míg a másik szem már szétfőtt.
Én a kézit imádom, össze se lehet hasonlítani az ízét a gépivel.
Úgy készítem, hogy olajon megpirítom barnára, kétszeres forró vízzel felöntöm, lefedem, és legkisebb lángon addig főzöm, amíg elfő a leve. Utána leveszem a tűzről, átkeverem, és még 10 percig lefedve hagyom párolódni, esetleg még párszor megkeverem közben. Soha nem volt gondom azzal, hogy a nagyobb szemek nem főttek meg, szép egyenletesen megpárolódik.
Köretnek a gyári tarhonyát használom,tényleg furán nézett ki a házi, amikor egyszer kipróbáltam.
viszont 8 tojásos kis csomag házit szoktam venni és azt teszek csipetke helyett gulyásba, babgulyásba, illetve minden olyan levesbe, amibe passzol. mire megfő, tényleg akkora, mint a csipetke.
szerencsére elég sokféle kézitarhonya van, lehet választani, ami szép , nagyjából egyenletes méretű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!