Milyen gyakran szoktatok rántott húst enni?
Én nagyon szeretem! Akár minden nap is azt tudnék enni! Anyagi helyzetünk is megengedné meg mindenki szereti a családban.
De nálunk nem ez a szokásos vasárnapi ebéd.
Talán ha havonta 2-3x csinálunk rántott húst.
Évente kb 3-4-szer. Szeretjük, de csak ritkán, minden héten igen unalmas lenne. Vasárnap ugyan mindig húsételt eszünk, de mindig valami mást, szeretjük a változatosságot.
Ez minden más ételre is vonatkozik, évente csak párszor fordul elö az étrendünkben.
Én soha nem tartottam be ezt a húsleves rántott hús kombót vasárnapra.
Esszük amikor kedvünk van hozzá,még gyakoriságot se tudok mondani:)
Havonta egyszer-kétszer szoktunk rántott húst enni.
Általában karajt. Nálunk is amolyan "vasárnapi ebéd".
Például ma is azt ettünk, milánói makarónival.
Fél éve élek együtt a párommal. Ez idő alatt még nem ettünk rántott húst...
Ennek oka: külföldi, itt nem szokás zsiradékban tocsogva húsokat sütni. Leginkább zsírszegény, szószos ételekben készítik el a szelethúst, vagy sütőben, töltve, feltekerve, esetleg rakottasként, vagy sovány olajon/vajon puhára párolva. Az egyetlen nehezebb jellegű étel, ami népszerű, azok az olasz húsos kaják.
Szóval lehet, hogy a barátnődék sem azért nem esznek rántotthúst, mert ilyen szegények, hanem mert nem szokás náluk. Kiskoromban volt egyébként a tipikus vasárnapi ebéd, de ahogy kinőttünk a szocializmusból édesanyám is nekiállt új recepteket kipróbálni, és szerencsésen elhagytuk ezt a szokást :)
Soha nem eszem rántott húst. Eleve majdnem teljesen vegetáriánus vagyok, de ha nem lennék, akkor se ennék ilyesmit. Gyerekkoromban előfordult nálunk olykor, már akkor is hihetetlenül untam. A sült csirkét is, de az legalább szép és ropogós bőrű volt (azzal együtt nem jutott a krumpli és a savanyú uborka közelébe a szememben).
Simán lehet ízlés, igen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!