Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha csokit olvasztok mindenképp...

Ha csokit olvasztok mindenképp gőz fölé kell tnni? Nem hlehet közvetlenül edényben a tűzre?

Figyelt kérdés
2009. szept. 9. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon hamar lekap és odaég, még akkor is, ha vizet teszel alá. Én többnyire jénaiban a mikróba szoktam betenni és nem a legnagyobb fokozaton melegítem. Nekem bejött, bár így az állandóan kevergetős dolgokat nem igazán lehet megoldani, de, ha csak az olvadt csoki a lényeg, ahhoz kiváló.
2009. szept. 9. 12:33
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyon hamar lekap és odaég, még akkor is, ha vizet teszel alá".

Hát persze hogy lekap és odaég, hiszen ha vizet öntesz alá, akkor sűríted. Étolajjal hígítjuk a csokit, ha a gázra tesszük, akkor nem kap le. Vízzel sűrítünk, olajjal hígítunk. Ja, amúgy cukrász tanuló vagyok:)

2009. szept. 9. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
Oda fog égni, ha csak simán teszed föl, ezért kell gőz fölé. Vagy a mikróba, de csakis hőálló edénybe (jénai), mert a műanyagot meg szétégeti.
2009. szept. 9. 16:24
 4/6 anonim válasza:

Hello!

Én azt tanácsolnám hogy ha csokit olvasztasz mindenképp gőz fölött tedd, mert oda mindig vissza tudod tenni ha esetleg megdermed, míg a mikró az alatt az idő alat nem melegít. Kb egy tábla étcsokoládéhoz külön edényben süss meg kb. 10 dkg vajat (amíg habos nem lesz egy kicsit).

Tűzről levéve add hozzá a vajat esetleg önthetsz hozzá kb 3 evőkanál vizet.(De nem muszály)Keverd meg néha észre fogod venni ha kész mert nem lesz csomós.

Nagyon egyszere el sem lehet rontani.

Sok sikert hozzá!

2009. szept. 9. 18:46
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi!:D
2009. szept. 9. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egyszer először és utoljára csináltam gőz fölött. Mostmár mindig mikrózok. Minden csokimáz sikerült.
2009. szept. 10. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!