Ha csokit olvasztok mindenképp gőz fölé kell tnni? Nem hlehet közvetlenül edényben a tűzre?
"Nagyon hamar lekap és odaég, még akkor is, ha vizet teszel alá".
Hát persze hogy lekap és odaég, hiszen ha vizet öntesz alá, akkor sűríted. Étolajjal hígítjuk a csokit, ha a gázra tesszük, akkor nem kap le. Vízzel sűrítünk, olajjal hígítunk. Ja, amúgy cukrász tanuló vagyok:)
Hello!
Én azt tanácsolnám hogy ha csokit olvasztasz mindenképp gőz fölött tedd, mert oda mindig vissza tudod tenni ha esetleg megdermed, míg a mikró az alatt az idő alat nem melegít. Kb egy tábla étcsokoládéhoz külön edényben süss meg kb. 10 dkg vajat (amíg habos nem lesz egy kicsit).
Tűzről levéve add hozzá a vajat esetleg önthetsz hozzá kb 3 evőkanál vizet.(De nem muszály)Keverd meg néha észre fogod venni ha kész mert nem lesz csomós.
Nagyon egyszere el sem lehet rontani.
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!