Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell májat elkészíteni?

Hogy kell májat elkészíteni?

Figyelt kérdés

Van a hűtőben bolti máj, és valami egyszerű recept kellene

Kis hagyma, kis só, bors, tehát semmi bonyolult


Köszönöm

f/20


2013. febr. 19. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen állaté? Mert az nem mindegy...
2013. febr. 19. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
A hagymát megpiritod rádobod a májat és addig piritod amig a máj átsül . Só ,bors , és már eheted is .
2013. febr. 19. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Gyorsfagyasztott csirkemáj
2013. febr. 19. 15:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Várd meg míg kienged. Én le szoktam róla szedni azokat a sárga háj- és nem tudom minek nevezzem cafrangokat, az esetleg belealvadt vért is ki szoktam kapirgálni, mosni belőle.

Szálára vágott vöröshagymát dinsztelj (ha van, karikára szelt zöldpaprikát is), majd a májat forgasd bele, fehéredésig süsd, egy kis őrölt borsot, ha van szerecsendiót szórj rá, és törtpaprikát, majd rövid lével engedd fel.

Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kisebbre, két-három alkalommal kavarj bele, majd a vastagabb részbe szúrj bele egy villával. Ha már nem folyik belőle véres lé, akkor kész a resztelt májad.

Teljesen mindegy hogy csirke, a sertésmájból is így főzöm a resztelt májat, csak azt előtte csíkokra szelem.


A májat csak tányérban sózzuk, ha túlfőzöd, egy idő után elkezd keményedni, tehát figyelj oda, forrástól számítva kb. 5-7 perc, és általában készen szokott lenni.

2013. febr. 19. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

Köret: sós vízben főzött, hasábra szelt burgonya.


Persze ha bepanírozod, ki is ránthatod:

liszt-tojás-zsemlemorzsa, amibe meg kell forgatni, elég meleg, de nem forró zsírba (olajba) sütöd. Jó, ha van kéznél egy födő, hogy amikor belerakod, hirtelen elkezd csapkolódni, a födővel sok mosogatást, tűzhely-tisztítást tudsz megelőzni. :)))

Ha már azt látod, hogy az egyik oldala szépen aranysárgára sült, átfordítod a másikra. Itt is lényeg, hogy a vastagabb részbe szúrj bele villával, ha még véres lé folyik ki belőle, akkor még nincs készen.

A csikremájat úgy egyben, ahogy van, a sertés-májat felszeled, vagy az üzletben felszeletelteted, és akkor azt is lehet rántani.

Ez esetben a köret gyorsan kész a sült-krumpli, de lehet bármi más is.

2013. febr. 19. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
És ha már megfőztem hagymával és kis sóval, borssal akkor üthetek rá tojást? vagy az furcsán nézne ki?:)
2013. febr. 19. 15:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha tojással akarod, akkor én inkább még a csirke-májat is apróbb csíkokra vágnám, és a dinsztelt hagymára-zöldpaprikára úgy forgatnám bele, borsot szórva rá, addig sütném, hogy a vékony csíkoknak a közepe ne legyen véres. A tojást csak ekkor ütném rá, vagyis vizet nem. A sót és a törtpaprikát pedig csak akkor, amikor már a tányérban van. Úgy is jó, csak mondom, darabold vékonyra, hogy biztosan átsüljön!
2013. febr. 19. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A fagyos csirkemájat zacskóstól, ha hidegvízvbe teszed is hamar kiolvad.legalábbis annyira, hogy szépen szét tud választani és átvizsgálni, nincs-e rajta zöld epe,fehér nem odavaló ínszerűségek is lehetnek rajta.ezeket ki kell vágni a májból. ha véletlenül epést találsz, azt az egész darab májat dobd ki. a többit leöblíted, papírtörlőn kissé leszárítod.

zsiradékon hagymát dinsztelsz, ebbe teszed a májakat egészben, vagy elfelezve. átforgatod a hagymás zsiradékkal és fedő alatt puhára párolod, majd egy kicsit zsírjára sütöd. ha látod, hogy már nincs alatta vízszerűség, akkor kész. lehet, hogy fröcsög ilyenkor, szóval vigyázat !

fűszerezni lehet még préselt fokhagymával, borssal, és nagyon finom rá a majoranna.sózás tálaláskor, és akkor esetleg egy csipetnyi pirospaprikával is megszórhatod.gusztusos, ízletes lesz.

gyors , egyszerű étel.

2013. febr. 19. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Tojást mindenre lehet ütni, aki szereti. a rántottának is ezernyi változata van, hát ez lenne egy hagymás-májas rántotta. biztos finom.
2013. febr. 19. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!